Ethem Efendi Köprüsü açıldı

Yaklaşık üç ay önce yıkılan Erenköy’deki Ethem Efendi Köprüsü yeniden ulaşıma açıldı

03 Mart 2017 - 11:32

Geçtiğimiz aralık ayında taşıt trafiğine kapatılarak yıkım ve yenilenme sürecine alınan Erenköy’deki Ethemefendi Köprüsü 1 Mart Çarşamba günü yeniden ulaşıma açıldı. Yaklaşık 3 ay sonra yaya ve araç trafiğine açılan köprünün asfaltlama çalışması Kadıköy Belediyesi tarafından yapıldı. Eski köprüye göre daha geniş olan yeni köprünün sağ ve sol tarafında 4 metre genişliğinde yaya yolu da bulunuyor.

Köprünün açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şengün ve Başar Necipoğlu da katıldı. Marmaray projesi mühendislerinden bilgi alan Nuhoğlu, mahalle sakinlerinin ulaşım konusundaki taleplerini de dinledi.

Mahalle sakinleri ve esnaf, köprünün beklenenden önce açılmasından memnun. Mahallenin esnafı Fatih Kümbetli, “Esnaf olarak ciddi sıkıntılar çektik. 3 ay boyunca iş yapamadık. Köprü olması gerekiyordu, sonunda oldu. Neyse ki çabuk bitti” dedi.

Bir başka esnaf Kazım Yazıcı ise “Hizmette sıkıntı yok. Ufak tefek aksaklık var. 3 ayda bitirdiler. Kısa zamanda ancak bu kadar oldu. En büyük sıkıntımız köprünün yapılması aşamasında üç ay boyunca yaşadığımız maddi zorluklar”  diye konuştu.

Köprünün öngörülen tarihten önce açılmasından mutlu olduğunu ifade eden Esat Doğruer de  “Hızlı şekilde bitmesinden çok memnunuz. İlk bir ay arkeologlar geldi; taşları numaralayıp götürdüler. Diğer iki ay da yapım süreciydi. Ve üç ayda bitti. Estetik olmadı ama fonksiyonel bir köprü oldu” dedi.


ARŞİV