Çetin Emeç’e saygıyla…

Gazeteci Çetin Emeç, 7 Mart 1990 tarihinde, Suadiye’deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan’la birlikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

01 Mart 2019 - 11:30

“Ben gazeteciyim. Ben yazmazsam, o yazmazsa kim yazacak?” sözleriyle gerçekleri yazmaktan çekinmeyen, gazetecilikten asla vazgeçmeyen usta gazeteci Çetin Emeç’i aramızdan ayrılışının 29’uncu yılında saygıyla anıyoruz.

ÇETİN EMEÇ KİMDİR?

1935 yılında doğan Çetin Emeç, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 17 yaşındayken babası Selim Ragıp Emeç’in gazetesi Son Posta’da başladı.

1972’ye kadar Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yapan Emeç, 1972 yılında Hürriyet Gazetesi genel yayın müdürlüğü görevini üstlendi, 1984 yılında ise genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’e geçti. 1986 yılında ise tekrar genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine döndü.  7 Mart 1990’da işine gitmek üzere Suadiye’deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan ile birlikte öldürüldü. Çetin Emeç aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ve Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.

Bilge Emeç ile evli olan Çetin Emeç’in, Mehveş ve Mehmet isimli iki çocuğu var. Kızı Mehveş Emeç, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısıdır.


ARŞİV