Etüt eğitimini başarıyla tamamladılar

Fenerbahçe Gönüllüleri’nin etüt eğitimine katılan çocuklar, mezuniyet sevincini gönüllüler ve eğitmenleriyle paylaştılar.

28 Haziran 2011 - 10:59

Fenerbahçe Gönüllüleri’nin etüt eğitimine katılan çocuklar, mezuniyet sevincini gönüllüler ve eğitmenleriyle paylaştılar.


Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllüleri’nin 2009’da mahallede ihtiyacı olan çocuklara yönelik başlattığı, her hafta cumartesi günleri 13.00-17.00 saatleri arası süren etütlere katılan çocukların başarısı ve karne heyecanı, öğretmenler ve gönüllüler tarafından birlikte coşku ile kutlandı.
18 Haziran Cumartesi günü yapılan kutlamada renkli görüntüler vardı. Etüt eğitimine, Fenerbahçe’deki kampta kalan Çeçen çocuklar ile sığınma evinden gelen yaklaşık 20 öğrenci katıldı.
Etüt eğitimi ile ilgili bilgi veren Fenerbahçe Mahalle Gönüllüleri Başkan Yardımcısı Saim İkiş, eğitimin uzun yıllar devam edeceğini söyledi. Çocuklara psikolojik destek de verildiğini ifade eden İkiş, etüt eğitimiyle ilgili olarak şu bilgileri de verdi:
“Çocuklarımızın anneleriyle de konuşuldu. Onlar da etüt eğitimlerinden sonra hayatlarında büyük değişiklikler olduğunu ifade ettiler. Gönüllü hocalarımızdan İngilizce, Matemetik, Fen Türkçe dersleri alan çocukların yaşları 8 ile 12 arasında değişiyor. Her cumartesi koşarak gelen çocuklarımıza ders çalışmayı ve kitap okumayı aşıladığımızı, aileleri bizlere aktarıyor. Matematik ve Türkçe dersleri veren üyelerimizden Ömür Erkök ile İngilizce hocamız, oyunları ve ders anlatımları ile çocuklara ders çalışmayı aşıladılar. 2011-2012 döneminde de etüt derslerimiz devam edecek.”

PARKTA FESTİVAL

FB Gönüllüleri’nin 5 Haziran Pazar günü de Fenerbahçe Parkı’nın içinde Set Üstü Cafe’de asırlık sakız ağaçlarının gölgesinde TURİNG’İN desteğiyle düzenlenen Dokuzuncu Geleneksel Müzik ve Sanat Festivali vardı.
Yüz tane sandalye olmasına rağmen bir o kadar da ayakta izleyici ile unutulmaz bir müzik şöleni yaşandı. Sakız ağaçlarının gölgesinde KHEM Dijital Fotoğrafçılık eğitmeni Ahmet Tanju’nun eğitim verdiği Erenköy ve Fenerbahçe Gönüllüleri’nin Fotoğraf Sergisi vardı..
Saat 14 00’de başlayan programda Ataşehir ve Suadiye Gönülüleri’nin birlikte yaptıkları Sirtaki gösterisi de beğeniyle izlendi.
Yoga eğitmeni Semra Onaran’ın Latin dans gösterisi ardından Yeditepe Üniversitesi Folklor grubu sahne aldı. Efeler kıyafetleri ve figürleriyle başarılı bir gösteri sundu. Yeditepe Folklor grubundan sonra Roman kızlarının kıvrak dansı vardı. Alican’nın gitarı ve İnci Tanış’ın Karadeniz şarkılarının ardından
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Dinleyiciler, Şef Caner Bakır’ın hazırladığı güncel şarkılarla bir saat boyunca sakız ağaçlarının gölgesinde eşlik ederek, tempo tutup eğlendiler. Son olarak Grup Kolaj’dan pop müzik ve Karadeniz şarkıları ile coşan seyirciler, geceyi halaylarla sona erdirdi. Festival, bir yaz akşamında daha gelecek sene buluşma dileği ile son buldu.
 


ARŞİV