Etütlü okulların kapatılmasına Kadıköy'de Protesto

4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle Etüt Beslenme İlköğretim Okullarının kapatılmak istenmesine karşı veliler ve öğrenciler Kadıköy’de eylem yaptı.

05 Temmuz 2012 - 15:46
İstanbul’da bulunan 19 Etüt Beslenme İlköğretim Okulunun kapatılmak istenmesine karşı yüzlerce veli ve öğrenci, 1 Temmuz Pazar günü Kadıköy’de buluştu. Veliler ve öğrenciler 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla kapatılmak istenen okullarına sahip çıktı.
Kadıköy Meydanı’nda yapılan eylemde yüzlerce veli ve öğrenci “Okuluma Dokunma”, “İmtiyaz değil ihtiyaç” sloganları atarken, veliler adına basın açıklamasını Eylem Elitoğ okudu.
Etüt Beslenme okullarının çalışan anne ve babaların çocuklarının her türlü ihtiyaç ve gereksinimini karşılamak olduğunu belirten Elitoğ, Bakan Ömer Dinçer’in ‘imtiyazlı’ olarak tanımlayıp bu okulları kapatmak istemesine tepki gösterdi.
“İMTİYAZLI DEĞİLİZ, ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”
Kendilerinin zannedildiği gibi imtiyazlı ve seçkin olmadıklarını vurgulayan Elitoğ, “Bizler geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olan anne ve babalarız” dedi.
MEB’in, Etüt Beslenme okullarını kapatarak kendilerini bütçelerinin el vermediği kolejlere ve etüt merkezlerine mahkûm ettiğini belirten Elitoğ, “Çalışan anne ve babalar olarak işten döndüğümüzde çocuklarımızı saatlerce evde yalnız kalmış olarak görmek istemiyoruz” diye konuştu.
Etüt Beslenme okullarına çok yoğun başvuru olduğunu ve yapılması gerekenin daha çok okul açmak olduğunu vurgulayan Elitoğ, buna karşın bu okulların kapatılmak istenmesine karşı her türlü hukuki yolu deneyeceklerini dile getirdi.

ARŞİV