Ev yemeklerinin adresi: KEKİK EGE MUTFAĞI

Ege’nin zeytinyağlı yemeklerini Kadıköy’ün en güzel sokaklarından birine taşıyan Kekik, çalışanların öğle paydoslarının vazgeçilmezi…

27 Ağustos 2015 - 12:00
Ege’nin zeytinyağlı yemeklerini Kadıköy’ün en güzel sokaklarından birine taşıyan Kekik, çalışanların öğle paydoslarının vazgeçilmezi…

Kadıköy’de Karadut Sokağı’ndan geçerseniz mutlaka görürsünüz; sokağa serpiştirilmiş sevimli, mavi beyaz sandalyeleri… Bembeyaz boyalı masalarda masmavi masa örtüleri… Bir an kendinizi Bodrum’un ara sokaklarında sanırsınız. 
Bu görür görmez içinizin ısındığı yer: Kekik Ege Mutfağı. Zeytinyağlı ve sebze ağırlıklı Ege mutfağını seviyorsanız eğer, uyaralım buranın tiryakisi olabilirsiniz.
40 kişilik kapalı salonda tertemiz masalar ve kır çiçek desenli sandalye kaplamaları içinizi açıyor sizi sarmalayıveriyor. Ayrıca daha sakin bir ortamda yemek için asma katını da kullanabilirsiniz.
Kocaman bir salata barda en az 10 çeşit salata seçeneği sunuluyor.  Canınız hangisini çekiyorsa veya tüm çeşitlerden tabağınızı lebalep doldurmak serbest; fiyat aynı.
Burcu Hanım’ın elinden çıkmış en az 15 çeşit ev yemeği ayrıca ızgara çeşitleri nasıl da iştah kabartıyor… Hepsine teker teker bakıyor gelenler. Herkes kendi mönüsünü kendisi seçiyor,  Ahmet Emin Kaya da özenle onları tabaklara yerleştirip servis ediyor.

ÇARŞAMBA BALIK , PERŞEMBE AŞURE
Kekik bir aile lokantası.15 yıldır bu işi yapan Ahmet Bey ve eşi Burcu Hanım, Kadıköy’ün çalışan kesimine hizmet vermekten çok mutlular. “Kadıköy’ün insanı bir başka diyor” Ahmet Bey, “Böyle çağdaş insanlara hizmet vermek beni daha da coşturuyor. Sanki çok sevdiğim dostlarım gelmiş gibi hissediyorum. Onlarla hem sohbet ediyoruz hem yemek yiyoruz.” diyerek müşterileriyle kurduğu sıcak ilişkiye vurgu yapıyor.
Ahmet Bey anlatmaya devam ediyor: “Her malzemeyi bizzat gidip alıyorum. Yemekleri ustamızla birlikte yapıyoruz. Tatlıların hepsini eşim Burcu Hanım yapıyor. Hepsinin içine sevgimizi katıyoruz. Her gün değişen 15 çeşit menüyü, mevsimine göre değişen sebzelerle hazırlıyoruz. Balık mevsimi geldiğinde her çarşamba balık servisimiz oluyor. O günün balığını Sefer Usta’mız gelir yapar en leziz şekilde. Dostlarımızla birlikte yeriz. Tatlılarımız gene bize has kendi yaptığımız tatlılardır. Perşembe günleri “aşure” günümüzdür ve çok ünlenmiştir; mutlaka yemeniz gerekiyor.

“BURASI EVİM, GELEN MİSAFİRİM”
Ben şuna inanıyorum biz başka bir yerde olsaydık buradaki kadar huzurlu çalışamazdık. Burası benim evim ve gelenler de bana misafir geliyorlar. Fiyatlarımız çevremize göre çok makul, fazla kar gütmeden hizmet veriyoruz.”
Sabah 07.30’dan 22.00’ye kadar hizmet veren Kekik’te kahvaltı da veriliyor. Ev usulü poğaçaları, börekleri, yine ev yapımı reçellerle zenginleştirdikleri kahvaltıyla da ünlenmişler. Her dem püfür püfür esen Karadut Sokağı’ndaki bu keyifli mekânı mutlaka bir ziyaret etmeli ev yemeklerini özleyenler… Ahmet Beyi’n tatlı dili, sıcak, samimi enerjisiyle daha da bir keyifli olan Kekik sizi kendi eviniz gibi kucaklıyor.
Tabii ki arabanızı Kuşdili otoparkına bırakarak gitmek en doğrusu çünkü sokak, saksı bitkileriyle de olsa yeşillendirilmiş, trafiğe kapalı rahat bir sokak. Afiyet olsun!
Adres: Kuşdili Cad. Karadut Sok. No: 28 Altyol / 0216 330 63 31/ 336 87 18


ARŞİV