'Evde Çocuk Bakımı Projesi' genişletiliyor

Evde Çocuk Bakımı Projesi, 1 Aralık’tan itibaren İstanbul ve Ankara’da da uygulanmaya başlayacak

02 Aralık 2016 - 09:30
Evde Çocuk Bakımı Projesi, 1 Aralık’tan itibaren İstanbul ve Ankara’da da uygulanmaya başlayacak
 
Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’’ne İstanbul ve Ankara da dâhil edildi. Proje, 6 Mart 2015’ten beri pilot iller İzmir, Bursa ve Antalya’da uygulanıyordu. Projeyle, 0-2 yaş arası çocuk sahibi kadınların çocuk bakımı dolayısıyla iş yaşamından kopmaması hedefleniyor. Böylece annelere, sigortalı çocuk bakıcısı istihdam etmeleri halinde aylık 416 avro destek sağlanıyor. Proje başlangıcından bu yana 6 bin 755 anne ve 8 bin 418 çocuk bakıcısı bu destekten faydalandı, toplamda 15 milyon avro hibe dağıtıldı.
50 milyon avroluk bütçesiyle alanında uygulanan en büyük proje olan, kısa adıyla “Evde Çocuk Bakımı Projesi”nin kapsamı, kadın istihdamına sağladığı katkı sonucunda elde edilen olumlu geri dönüşlerin bir yansıması olarak, 1 Aralık 2016 tarihinden geçerli olmak üzere genişletiliyor.
Bu çerçevede:
• Projenin halen yürütülmekte olduğu İzmir, Bursa ve Antalya illerine ek olarak İstanbul ve Ankara illeri de proje kapsamına dâhil edildi. İlk kayıt aşamasında İstanbul için 3 bin 500, Ankara için bin 500 olmak üzere toplamda 5 bin kesin kayıt alınacak,
• Ankara ve İstanbul illeri için kesin kayıtlar 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Ankara ve İstanbul İl Müdürlüklerinde (Unkapanı ve Kadıköy SGM) kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başlanacak,
• Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan faydalanıcı annelere verilen 300 avro hibe tutarı 320 avroya; engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler veya sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yapılan 390 avroluk ödeme tutarı ise 416 avroya çıkartılacak.
Projeden yararlanacak anne ve çocuk bakıcısının taşıması gereken şartları öğrenmek için www.evdecocukbakimi.net internet adresi ziyaret edilebilir.


ARŞİV