Eve Kuaför hizmeti

Kadıköy’de yaşayan 65 yaş üstü kişiler ile engelli vatandaşlar, eğer isterlerse kuaförlük hizmetini evlerinde alabilecekler.

07 Mart 2012 - 14:05

Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi’nin düzenlediği evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü yaşlılar ile engelli vatandaşlara ücretsiz kuaförlük hizmeti başladı.

65 yaş üstü yaşlı vatandaşlara verilen bu hizmette, saç boyama, saç kesimi ve saç bakımları yapılıyor. Proje kapsamında ilk kez Atiye İnanç’ın evine gidilerek saç kesimi yapıldı.
Kadıköy Belediyesi’nin internet sitesinden 65 yaş üzeri yaşlılara ve engellilere kendi evlerinde kuaförlük hizmeti verildiğini öğrenen Atiye İnanç’ın ailesi, annelerinin felçli olması nedeniyle kuaföre gidememesi üzerine bu hizmetten yararlanmak için başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren Merkez yetkilileri, İnanç’ın saç kesimini yaptılar.
HER ÇARŞAMBA HİZMET VERECEKLER
Aile hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ederken, evde kuaförlük hizmetini ilk olarak Kızıltoprak’da oturan Atiye İnanç’ın evinde uyguladıklarını belirten Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Kuaför Öğretmeni Hatice Çırakoğlu da “Bu hizmete Atiye Hanım’la başladık. Her hafta çarşamba günleri bir eve giderek bu hizmeti vereceğiz. Randevu sistemi ile çalışıyoruz. 65 yaş üstü yaşlı ve engelliler telefon edip randevu aldıkları takdirde 1 gün önceden bilgilendirip evlerine gidiyor, saçlarını kesiyor, boyuyor bakım yapıyoruz” dedi.  
Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi’nin düzenlediği bu hizmetten yararlanmak isteyenler, 0216 545 93 50 telefon numarasından randevu alabilirler.
Sinem TEZER

ARŞİV