Evrensel Kültür, Kasım sayısının büyük ağırlığını Ankara Katliamı'na ayırıyor.
Evrensel Kültür, Kasım sayısının büyük ağırlığını Ankara Katliamı'na ayırıyor. Barış özleminin, yasın ve isyanın sesi oluyor; "toplumsal bölünmüşlük" tartışmasını farklı açılardan geniş biçimde inceliyor.
Aydın Çubukçu, Nuray Sancar, Mehmet Tarhan, Serdar Değirmencioğlu, Dağhan Irak, Çağdaş Günerbüyük, Hakkı Özdal, Üstün Akmen, Ayşegül Tözeren, Nilüfer Altunkaya, C. Hakkı Zariç, Mehmet Said Aydın, Ercüment Akdeniz, Ulaş Başar Gezgin, Birkan Bulut yazılarıyla Ankara Katliamı'nı, sonrasında yaşananları ele alıyor. Evrensel Kültür, şiddet ve korku imparatorluğuna dönüştürülen ülkede, toplumsal bölünmenin boyutlarını ve elbette barışın ve birleşmenin dinamiklerini tartışıyor; komplolardan, antik çağ tragedyalarına uzanan bir genişlikte yaşadıklarımızı anlama çabası içine giriyor.
SENNUR SEZER'İN ARDINDAN…
Evrensel Kültür'ün ayrılmaz parçası şair Sennur Sezer de bu ay “son şiiri” ile dergide yerini alıyor. "Nerdesin Munzur gözeleri... Kutsal pınar. / İriş pirim iriş yaşamak küstü bana" diye bitirdiği son şiiri...
Adnan Özyalçıner de, Sennur Sezer'i ona yazdığı bir mektup ile uğurluyor. Sevgiliye “Bekle beni” diye seslenen bir veda yazısı... Cenk Gündoğdu ise "İnandığı Dünya İçin İnanmadığı Dünyaya Kafa tutan Şair" başlıklı yazısıyla Sennur Sezer'i yazıyor. Sennur Sezer'in barış ve kardeşlik şiirlerinden dizeler de Sovyet barış afişleri eşliğinde dergi sayfalarında yerini alıyor.