Farklı bedenlerle dans

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engellilerin yaşamda karşılaştığı zorluklar çeşitli etkinliklerle Kadıköy’de anlatıldı.

23 Mayıs 2013 - 14:41
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engellilerin yaşamda karşılaştığı zorluklar çeşitli etkinliklerle Kadıköy’de anlatıldı.
 
Baran ÇEVİK
 
Engelliler Haftası kapsamında Kadıköy bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Farklı Bedenlerle Dans” projesi ile engellilerin sorunları sanatsal vurgularla ifade edilirken, ZİÇEV bünyesindeki öğrenciler Zihin Ergo Sum Fotoğraf Atölyesi ve ZİÇEV-Tekrime Tarman Rehabilitasyon Merkezi katkılarıyla çektikleri fotoğrafların yeraldığı sergiyi açtılar. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki bu iki etkinlik, verdiği mesajlarla Engelliler Haftası’nın en çok ses getiren iki etkinliği oldu. 
 
ÖĞRENCİLERİN OBJEKTİFİNDEN DÜNYA
14 Mayıs 2013 Salı günü gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında önce Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencilerinin fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. Açılışta Gazete Kadıköy’e bir açıklama yapan ZİÇEV İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kafkalışahin Vakfın 15 ilde şubesinin bulunduğunu, genel merkezi Ankara’da bulunan vakfın bütün şubelerinin gönüllük esaslarıyla çalıştığını söyledi. 2000 civarında öğrenciye eğitim verdiklerini anlatan Kafkalışahin, ailelere destek hizmeti de verdiklerini söyledi. İstanbul şubesinin Ümraniye’de bulunduğunu, 90 civarında öğrencinin 2011 yılından beri fotoğraf etkinliğine katıldığını, bugüne kadar çekilen fotoğraflardan bir kısmının Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilendiğini söyleyen Kafkalışahin, “İstanbul şubesinde 2011 yılında başlayan çalışmalar bugün ‘Suretler Fotoğraf Sergisi’ olarak huzurlarınızda. 6 öğrencinin 50 fotoğrafı yer alıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sergilere devam edeceğiz. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
BU TÜR ETKİNLİKLERE KAPILARIMIZI ARDINA KADAR AÇTIK
Kadıköy Belediyesi Kültür Sosyalistler Müdürü Tülin Ergüner ise yaptığı açıklamada, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Kadıköy Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü olarak etkinlik düzenlediklerini belirterek, CKM’deki Farklı Bedenlerle Dans etkinliğiyle ZİÇEV tarafından düzenlenen sergiyi birleştirdiklerini söyledi.Serginin ardından “Farklı Bedenlerle Dans” gösterimine geçildi. RemDans/Tuğçe Tuna katkılarıyla hazırlanan ve daha önceki gösterimlerinde de ses getiren sanatsal etkinlik, farklı fiziksel özellikleri olan kişilerle, bedenin düşünsel, duygusal ve plastik yapısına vurgu yapıyor. Sanatçı çalışmada, bedeni yaşanılan, kişinin kendi politikasını sürdürdüğü, sahip olunan tek gerçek alan olarak değerlendiriyor.Farklı Bedenlerle Dans projesi 12. yılını geride bıraktı.

ARŞİV