Fatih Sultan Mehmet Hastanesi büyüyor

E-5 üzerinde İçerenköy’de hizmet veren Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, aralarında acil servis ek ünitesinin de olduğu bir dizi hizmet birimi törenle hizmete girdi.

14 Şubat 2013 - 14:48

Mustafa SÜRMELİ

Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servis Ek Ünitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Ayaktan Hasta Ünitesi, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kopuzlar Vakfı Anaokulu’nun açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şuayip Birinci’nin katılımıyla 11 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirildi.
RAKAMLARLA FSM HASTANESİ
2012 yılında yaklaşık 15 bin hastanın yatışının gerçekleştirildiği, 33 bin 551 hastanın ameliyat edildiği hastane aynı yıl 241 bin 674 acil vakaya cevap verdi. Günlük 730 kişiyi acil serviste muayene etme kapasitesine sahip olany İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni açılan acil servis ek binası bu anlamda önemli bir işlev üstlenecek. Günlük yaklaşık 3 bin, 2012 yılı boyunca da yaklaşık 590 bin hastanın polikliniklerde muayene olduğu Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 124 bin 276 metrekare yüzölçümü, 31 bin 251 metrekare kapalı alanı, 10 bin 532 metrekare oturma alanı ve hizmet veren 19 binasıyla İstanbul’un, hatta bölgenin sağlık yüküne önemli ölçüde cevap vermeye çalışıyor.

30 BRANŞTA SAĞLIK HİZMETİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı törenle görkemli bir açılışlar zincirine evsahipliği yapan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni yapılan Acil Servis Ek Ünitesi sayesinde acile gelen hastaların daha iyi hizmet almasının sağlanması hedefleniyor. Ayrıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Ayaktan Hasta Ünitesi’nin de İstanbul gibi nüfusu yoğun olan bir metropolde sözkonusu alanda hizmet bekleyen hastalara ilaç olması umut ediliyor. 29 farklı branşta sağlık hizmetinin verildiği Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane yönetimi kurum içinde önemli bir konuyu da göz ardı etmedi. Çalışan anne-babaların verimini arttırmak, çocuklarıyla ilgili gözlerinin arkada kalmasını önlemek adına Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kopuzlar Vakfı Anaokulu’nu da hizmete açtı.
 

ARŞİV