Fazıl Say Kadıköy'de ayakta alkışlandı

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, uzun bir aradan sonra Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 5 Mayıs Pazar akşamı gerçekleştirdiği konserle seyircisiyle buluştu.

08 Mayıs 2013 - 10:14
Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, uzun bir aradan sonra Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 5 Mayıs Pazar akşamı gerçekleştirdiği konserle seyircisiyle buluştu. Yoğun ilgi gören ve ayakta alkışlanan Say’ı ünlü yazar Yaşar Kemal de izledi.
Son zamanlarda hapis cezası tartışmasıyla gündeme gelen ve sıkıntılı günler geçiren Fazıl Say, Kadıköy'deki konserinde moral buldu. Biletleri günler öncesinden satılan ve yoğun ilgi gören konseri izleyenler, Say’a hem destek verdi hem de klasik müzik dinleme keyfini yaşadılar.
Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konserde, Beethoven’ın Ayışığı Sonatı’ndan ünlü bestecilerin tanınmış eserleri ile kendi bestelerini de seslendiren Say’a, konserinin bir bölümünde Borusan Dörtlüsününçellisti Çağ Erçağ da çellosuyla eşlik etti. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile ünlü yazar Yaşar Kemal’in de izlediği konseri, Say’ın isteği üzerine konservatuar öğrencileri sahne üzerinde izlediler.
Müzikseverlerin desteğiyle moral bulan Say, üç kez bis yaparak kendisini ayakta alkışlayan izleyicileri selamladı.
 
 

ARŞİV