FB taraftarı ‘Korkmaz' tribünü İstİyor

FB’li taraftar, ismine beste yaptığı, Gezi’de yitirdiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın adının Saracoğlu’nda bir tribüne verilmesini istiyor.

12 Aralık 2014 - 11:48
FB’li taraftar, ismine beste yaptığı, Gezi’de yitirdiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın adının Saracoğlu’nda bir tribüne verilmesini istiyor

 

 
Gökçe UYGUN
 

Tüm ülkeyi saran Gezi olayları sırasında Eskişehir'de sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın adı, ölümsüzleşme yolunda…
Fenerbahçe taraftarı olan 19 yaşındaki Korkmaz'ın isminin, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir tribüne verilmesi için imza kampanyası başlatıldı. FB taraftarlarının change.org sitesinde “Tribünlerden birisinin adı Ali İsmail Korkmaz tribünü olsun” başlığıyla sürdürdüğü kampanyaya, 10 bini aşkın imza geldi. Sol Açık taraftar grubunun başlattığı kampanyanın çağrı metninde FB Spor Kulübü ve Aziz Yıldırım’a yönelik, “Biz Fenerbahçeliler olarak Gezi Parkı direnişinde aktif olarak yer aldık, Fenerbahçe'nin dik duruşunu orada da gösterdik. Bildiğiniz gibi uğruna beste yaptığımız Fenerbahçe’li kardeşimiz Ali İsmail Korkmaz vahşice dövülerek katledildi. Bizler Fenerbahçeliler olarak tribünlerden birinin adının Ali İsmail Korkmaz tribünü olmasını istiyoruz. Bu konuda duyarlı olacağınızdan ve bizleri geri çevirmeyeceğinizden eminiz” deniliyor. Sadece FB taraftarlarınca değil diğer takımların taraftarlarının da imzaladığı, Türkiye’nin dört bir yanından desteğin geldiği kampanyada, “Sonsuza dek Fenerbahçe'li Ali İsmail Korkmaz isminin yaşaması için bir imza da siz atın” çağrısı yapılıyor. Kampanya imzacılarından bazı görüşler de şöyle:
Berivan Çelebi: Türkiye, Ali İsmail’i bağrına bastı. Bir Fenerbahçeli olarak Fenerbahçe camiasının da Ali evladını unutmayacağını, unutturmayacağını umuyorum.
Zeynep Eda Uran:  İmzalıyorum, çünkü hepimizin umuda ve unutulmamaya ihtiyacı var.
Ali Erhan Kandemir: İsmail, mabette de yaşamalı
İlhan Arda: Daha 19 yaşında düşlerinde özgür dünya, öptüğü çubuklu forma yaşayacak anısına…
Muzaffer Çelik:  Güzel bir insandı, bir Fenerliydi,  Fenerbahçe’ye de bu yakışır.
Semiha Mehtap Ünan: Devlet terörünün katlettiği gençlerin acısı unutulmamalı, siyasilerin kötülükleri hatırlanmalı .
AİLESİ STADA GELMİŞTİ
Korkmaz’ın ailesi Fenerbahçe taraftarlarının davetlisi olarak, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki tribünlere gelmişti. Geçen Şubat ayında oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasını izleyen Korkmaz ailesi, Yoğurtçu parkında yüzlerce taraftar tarafından karşılanmıştı.  Maçın 34. dakikasında (İstanbul’un plakası olduğu için) sarı lacivertli taraftarlar, “Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz” marşını söylemişlerdi. FB Başkanı Aziz Yıldırım da “Ali İsmail Korkmaz tezahüratını kimse engelleyemez. Fener taraftarı söyler. Baskı yapmaya kalkarsanız insanlar da isyan eder. Sonu iyi olmaz” demişti. 
 
 

 


ARŞİV