Fenerbahçe Plajı'nda yosun krizi

Fenerbahçe sahiline vuran yosunlar temizlenmeyince ortaya çıkan koku semt sakinlerini canından bezdirdi.

06 Haziran 2013 - 14:00
Fenerbahçe sahiline vuran yosunlar temizlenmeyince ortaya çıkan koku semt sakinlerini canından bezdirdi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun lodos rüzgârı nedeniyle Fenerbahçe sahiline vuran yosunlar krize neden oldu. Yosunların zamanında temizlenmesi gecikince bölgeden geçenler nefes almakta güçlük çekti.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli lodos Fenerbahçe sahilinde, eski Fenerbahçe Plajı olarak bilinen yerde yosunların birikmesine neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında olduğu ifade edilen bölgede birkaç gün boyunca sahilden temizlenmeyen yosunlar Fenerbahçe semtinin özellikle sahil şeridinde yoğun bir kokuya ve sineklenmeye neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında bulunduğu ifade edilen bölgede yaşanan kirlilik ve beraberindeki kesif koku, başta Fenerbahçe semti sakinleri olmak üzere bölgedeki esnafı da rahatsız etti. Bunun üzerine bölge sakinleri Kadıköy Belediyesi’ni arayarak yardım istedi.
Kadıköy Belediyesi temizlik ekipleri bölgeye giderek temizlik çalışmalarına başladı. İddiaya göre bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi temizlik ekibi de geldi ve yosunlarla kaplanan sahil bölgesini temizleme yetkisinin kendilerinde olduğunu, ekipmanlarının da bu işe uygun olduğunu belirterek çalışmaya başladı. Kadıköy Belediyesi temizlik ekibi de bölgeden ayrıldı.

ARŞİV