Fenerbahçe'de 4. karma fotoğraf sergisi vardı

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri’nin 4. Fotoğraf Sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 7-11 Kasım tarihleri arasında açıldı.

04 Aralık 2013 - 10:00
Sergi açılışına Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş, Müdür Yardımcısı Fatma Besci, Gönüllü Merkezi Genel Koordinatörü Engin Baran, Özel Kalem Müdürlüğü’nden Ayça Akkaya Erdoğan ve Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Başkanı Sevinç Çolak ile yönetimi katıldı.
Sergide, Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi, Erenköy Mahallesi Gönüllü Evi ve Kalamış Kadıköy Gençlik Merkezi kursiyerlerinin 76 adet fotoğrafı yer aldı.
İnsanların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ortak projesi olan Temel Fotoğrafçılık Kursu’nun eğitmenliğini Ahmet Tanju yaptı.
Kursiyerlerin fotoğrafçılık hakkındaki bilgilerini daha da ileriye taşımak ve geliştirmek amacıyla talep ettikleri Dijital İleri Fotoğrafçılık Kursu, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş ile Genel Koordinatör Engin Baran’ın çalışmaları sonucunda açıldı.
 
KENGERLERİN (SÜMERLERİN) GÜNÜMÜZE ETKİLERİ
21 Kasım Perşembe günü Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’ne konuk olan Sümerolog Ünal Mutlu, “Kenger’lerin (Sümer’lerin) Günümüze Etkileri” konulu söyleşiye katıldı.
Türk ve dünya tarihinin Sümerler’le (M.Ö. 4000) başladığını söyleyen Mutlu, günümüz uygarlığının temellerinin Kenger’de atıldığını vurguladı. 
Demokrasi ve parlementer sistemin M.Ö. 3000’de Bilgameş (Gılgamış) döneminde ortaya çıktığını, ilk yazı dilinin Kengerce olduğunu, burçlar ve takvimin de Kenger buluşu olduğunu anlatan Mutlu, mühendisliğin doğum yerinin de Kenger olduğunu ifade etti. Mutlu’nun Sümerler’le ilgili ayrıntılı olarak bilgi verdiği söyleşiden memnun kaldıklarını belirten katılımcılar, Gönüllü Evi’nden bu tür etkinliklerin tekrarlanmasını istediler.

ARŞİV