Fenerbahçe'de deprem eğitimi sürüyor

Şubat 2010’da başlayan ‘Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme Eğitim Çalışmaları’, Fenerbahçe mahalle sakinlerinin büyük ilgisiyle sürüyor.

13 Nisan 2011 - 10:36

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri Deprem ve Afet Komitesi’nin Kadıköy Belediyesi ve Fenerbahçe Mahalle Muhtarlığı’nın desteği ile Şubat 2010 tarihinde başlattığı “Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme Eğitim Çalışmaları”, mahalle sakinlerin yoğun katılımıyla devam ediyor.
Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ekim 2010 tarihinde Fenerbahçe mahallesi; A, B, ve C bölgelerine ayırılıp, toplamda A bölgesinde 286, B bölgesinde 265, C bölgesinde 75 binanın taraması yapıldı. Apartman yöneticilerine konu ile ilgili eğitim katılım formları verildi, apartmanlardan eğitimlere katılacak olan katılımcı sayıları belirlendi. Sonra Kadıköy Gençlik Merkezi toplantı salonunda 9 Nisan 2011 Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü “BAK” eğitmenleri tarafından B Bölgesi Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme 2. eğitimi verildi. Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü BAK Eğitmeni Hakan Özdemir tarafından verilen “B Bölgesi Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme Eğitimi”ne; 80 duyarlı mahalle sakininin yanı sıra Kent Konseyi Deprem Komisyonu Başkanı Aykut Dağyeli, Üye Orhan Şahbaz ile Fenerbahçe Mahallesi Muhtarı Serap Alp Bilir de katıldı.
Projeye büyük katılım gösteren mahalle sakinleri, Fenerbahçe Gönüllüleri’nden “TAG, Yangın ve İlkyardım” eğitimi talebinde de bulundu. Önümüzdeki aylarda bu eğitimler için de çalışmalar yapılacak.
C Bölgesi Deprem, Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme 3. Eğitimi de 30 Nisan Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında KGM toplantı salonunda yapılacak.

GÖNÜLLÜLERİN NLP SEMİNERİ

NLP uzmanı ve eğitmeni Cengiz Eren, Fenerbahçe Gönüllüleri’ne “NLP Seminer Bilgileri ve NLP Teknikleri” konulu bir seminer verdi.
NLP teknikleri olanı fark etmemizi sağlamaya yarayan teknikleri kapsıyor. Bugün iletişimde, reklamlarda, aktarılan mesajlarda, kamouyuna aktarılan bilgilerde, sahnede veya topluluk önünde yapılan davranışlarda, bu bilgiler farkında olmadan veya farkında olarak kullanılıyor.


ARŞİV