Fenerbahçe'de gündem yoğun

Geçtiğimiz hafta iletişim ve afet eğitimleri düzenleyen Fenerbahçe Gönüllüleri, arkadaşları Fatma Başbuğ’un ebru sergisine de katıldı.

06 Nisan 2011 - 10:38

Fenerbahçe Mahalle Gönüllülüleri, yoğun bir haftayı daha geride bıraktı.
Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde 17 Mart Perşembe günü düzenlenen İletişim ve Motivasyon Semineri, Diksiyon Öğretmeni Aslıhan Gökçen'in sunumuyla gerçekleşti.
“Filmin İsmi: Her şeye rağmen!” sözleriyle başlayan seminerde Aslıhan Gökçen, sağlıklı iletişim, özgüven, kendini doğru ifade edebilme, beden dili, doğru ses tonu, stres yönetimi ve ikna yöntemleri gibi birçok konuda katılımcılara önemli bilgiler verdi.
Sağlıklı bir iletişim sağlayabilmenin temelinde insanların kendisiyle barışık olması gerektiğini vurgulayan Gökçen, bireylerin çevresindeki insanlarla iletişim kurarken gönlündeki duygularını yüzlerine ve davranışlarına yansıtmaları gerektiğini de belirtti. Salonu dolduran Fenerbahçe Gönüllüleri’nin “Tepki değil, yaklaşım,”, “Hayatın provası yok!” sloganlarıyla eşlik ettiği seminerde Aslıhan Gökçen izleyicileri güldürürken hayata dair birçok konuda da önemli mesajlar verdi.

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri Deprem ve Afet Komitesi’nin, Kadıköy Belediyesi ve Fenerbahçe Mahallesi Muhtarlığı’nın desteği ile şubat 2010 tarihinde başlatmış olduğu “Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme” eğitim çalışmalarında, Fenerbahçe mahallesi afet yerleşim ve tahliye planı haritası tamamlandı.
Ekim 2010 tarihinde Fenerbahçe mahallesi A, B, ve C bölgelerine ayrılıp, toplamda A bölgesinde 286, B bölgesinde 265 binanın taraması yapıldı, apartman yöneticilerine konu ile ilgili eğitim katılım formları verildi, apartmanlardan eğitimlere katılacak olan katılımcı sayıları belirlendikten sonra Kadıköy Gençlik Merkezi toplantı salonunda 12 Mart 2011 Cumartesi günü 13:00-17:00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü “BAK” kurumu eğitmenleri tarafından A bölgesi Deprem Afet ve Acil Durum Bilinçlendirme eğitimi verildi. Yapılan A bölgesi deprem afet ve acil durum bilinçlendirme eğitimine, 92 duyarlı mahalle sakininin yanı sıra Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Şule Sümer ile Fenerbahçe Mahalle Muhtarı Serap Alp Bilir de katıldı. Eğitime katılan mahalle sakinleri, Fenerbahçe Gönüllüleri’nden yangın ve ilkyardım eğitimi talebinde bulundu.

EBRU SERGİSİ

Fenerbahçe Gönüllüleri üyesi ve Gezi Komitesi Başkan Yardımcısı Fatma Başbuğ’un ebru sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat Fuaye’de 25 Mart-4 Nisan tarihleri arasında açıldı.
Ebruya 2006 yılında hobi olarak başlayan, birçok karma sergiye katılan Fatma Başbuğ, CKM’deki sergisinin ikinci kişisel sergisi olduğunu söyledi. Geleneksel Türk İslam sanatlarından olan Ebru’nun geçmişinin 16. yüzyıla kadar uzandığını belirten Başbuğ, “Ebru’da boya ve su çok özeldir. Motiflerden ‘Lale’ Allah’ı, Gül ise ‘Peygamberimizi’ temsil eder. Kağıt, ahşap, kumaş, cam ve seramik uygulama alanları vardır. İlk yıllarda kitap kenar süsü olarak başlamış, günümüzde giderek daha da değer kazanmıştır. Günümüz ebru ustaları Fuat Başar,Yılmaz Eneş, Mahmut Peşteli ve Hikmet Barutçugil’dir” dedi.
 


ARŞİV