Fenerbahçe'de ‘Kentsel Dönüşüm konferansı'

Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde 7 Şubat Perşembe günü kamunun bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen “Kentsel Dönüşüm” konferansı verildi.

21 Şubat 2013 - 15:24
Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde 7 Şubat Perşembe günü kamunun bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen “Kentsel Dönüşüm” konferansı, Mimarlar Odası Kadıköy şubesi Başkanı Saltuk Yüceer ile Şehir Plancıları Odası Kadıköy Temsilcisi Dr. Kıvanç Kutluca tarafından verildi. Mahalleliler ve çevre sakinlerinin ilgi gösterdiği konferansa büyük bir katılım vardı. Katılımcıların sorularının da cevaplandığı toplantı, geç saatlere kadar devam etti. Kentsel Dönüşüm kanununun ve uygulama yönetmeliğinin bazı maddelerinin getirdiği mükellefiyetler ve mülkiyet sahiplerinin onay oranlarındaki değişimler, katılımcıların sorularının yoğunlaştığı konular oldu.

SEVGİ, DOSTLUK, MUTLULUK ÜZERİNE NAĞMELER
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nde 31 Ocak Perşembe günü, sevgi,dostluk, mutluluk, hoşgörü ve özveri üzerine söyleşi düzenlendi. Bestekar-şair-yazar Erol Güngör ile Saliha Gülenler’in konuk olduğu etkinlikte, şiirler okundu, davetlilerin görüşleri ve düşünceleri alındı .Karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Davetliler arasında kendi şiirleri olanlar şiirlerini okudu. Anılar paylaşıldı, daha sonra müzisyen eşliğinde şarkılar söylendi. Davetlilerin memnuniyeti üzerine etkinliğin tekrarına karar verildi.

AİLE İÇİ İLETİŞİMDE NELERE DİKKAT EDELİM?
İletişim Profesörü Günseli Malkoç’un her ayın ilk Çarşamba günü devam etmekte olan “Aile İçi İletişim” konferanslarından bu ayki programının konusu “Aile İçi İletişim”di. Malkoç, Fenerbahçe Gönülül Evi’nde 6 Şubat Çarşamba günü düzlenen konferansta; “Stres Yönetimi, varoluşun beş boyutu, stresin verdiği zararlar ve stresle nasıl başa çıkılacağının yöntemleri” anlattı. Ayrıca “Dikkate alınıyor muyum, kabul ediliyor muyum, değerli miyim, yeterli miyim ve sevilmeye layık mıyım” konuları işlendi. Her zaman ilgiyle izlenen programın “Aile İçi İletişim” konusunun işlendiği son bölümü, her zaman olduğu gibi kalabalık bir dinleyici grubu tarafından takip edildi.
 
 

ARŞİV