Fenerbahçe'ye Topluluk Bahçesi

Liselerde Permakültür Bahçeleri projesinin bir ayağı olarak Saint Joseph Lisesi ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Fenerbahçe Parkı’na “Topluluk Bahçesi” kurulacak

24 Mart 2016 - 14:02
Birçok ülkede uygulanan “Community Garden” yani “Topluluk Bahçesi” projeleri “kendi gıdanı yetiştirme” projelerinin en başarılı olanlarından. Doğal gıda yetiştirmenin yanı sıra, topluluk olarak yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerin de öne çıkmasını sağlayan bu bahçelerde, ekim-dikim, bahçe tasarımı, permakültür eğitimleri gibi çalışmalar yapılıyor.
Tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan Topluluk Bahçesi’nden biri de bu haftasonu Kadıköy Fenerbahçe Parkı’nda hayata geçiyor.

LİSELERDE PERMAKÜLTÜR AŞKI
Hikâyeyi biraz başa saralım: Saint Joseph Lisesi gönüllü öğrencileri, permakültüre olan ilgilerinden yola çıkarak bir proje yapmaya karar verir. Projenin amacı, çevreye doğa bilincini ve permakültür adı verilen sürdürülebilir yaşam anlayışını yaymaktı. Bu amacı, etraflarındaki herkese aşılayabilmek için topluluk bahçesi oluşturma fikrini benimsediler.
Bunu gerçekleştirebilmek için Kadıköy Belediyesi'nden destek istediler. Kadıköy Belediyesi de Fenerbahçe Parkı'nda yaklaşık 900 metrekarelik bir alanı liselilere tahsis etti.

HERKES DAVETLİ
“Yaşam İçin Yetiştir” sloganıyla başlatılan proje kapsamında 26-27 Mart Cumartesi ve Pazar günleri 11.00- 16.00 arası Fenerbahçe Parkı içindeki 900 metrekarelik alanda Topluluk Bahçesi projesinin ilk adımı atılacak. İstanbul’un ilk büyük topluluk bahçesinin oluşumuna katkı sunmak isteyen, bu bahçenin bir parçası olmak isteyen herkes davetli.

 

ARŞİV