Fenerbahçe'de sağlık semineri

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nde 28 Ocak Pazartesi günü, “Unutkanlık Nedir, Nedenleri, Nasıl Başa Çıkılır” konulu bir seminer verildi.

14 Şubat 2013 - 13:03
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nde 28 Ocak Pazartesi günü, “Unutkanlık Nedir, Nedenleri, Nasıl Başa Çıkılır” konulu bir seminer verildi. Toplum sağlığı konusunda bireylerin bilinçlendirilmesi amacıyla her ay düzenlenen sağlık seminerlerinin bu ayki konusu, unutkanlıktı. Central Hospital Hastahanesi’nden Uzman Dr. Mehmet Emin Çakır tarafından verilen seminerde; unutkanlık, nedenleri, muayenesi nasıl yapılır, tehlikeli unutkanlık, normal unutkanlık, unutkanlıkla nasıl baş edilir, zihnin dinç tutulması, Demans, Bunama, Alzheimer, risk faktörleri, korunma yöntemleri ve belirtileri ile tedavileri konusunda bilgi verildi. Bu bilgiler doğrultusunda dinleyicilerin konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı. Dinleyicilerin istekleri üzerine seminerin tekrarlanması kararlaştırıldı.
 
SAĞLIKLI BESLENİYOR MUYUZ?
Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri’nin ocak ayı içinde düzenlediği bir diğer sağlık semineri de “Diyet nedir? Doğru Besleniyor muyuz?” konusundaydı.
Beslenme ve diyet uzmanı Fatoş Özcan tarafından kalabalık bir dinleyici topluluğuna 16 Ocak Cumartesi günü Gönüllü Evi’nde verilen seminerde, sağlıklı beslenmenin yaşamı nasıl etkilediği, sosyal ve sportif aktivitelerin insan hayatı üzerindeki önemi anlatıldı. Seminerde sorulara da cevaplar verildi.
 
NLP SOHBETLERİ
Gönüllü Evi’nde her ay son Çarşamba günü verdiği bilgi aktarımlarıyla kalabalık bir dinleyicinin ilgisiyle izlenen, NLP Uzmanı ve Eğitmen Cengiz Eren, bu ayki konferansında; çocuk iletişimi, olumlu ve tehlikeli yanları, değişim süreçleri ile içerisi dışarısı kavramı hakkında bilgilerini dinleyicileriyle paylaştı. Cengiz Eren kişisel gelişim çalışmalarına verdiği önem ve imkan için Kadıköy Belediyesi Başkanı Av. Selami Öztürk’e ve Fenerbahçe Gönüllüleri Başkanı Saim İkiş’e teşekkür etti.
 
 

ARŞİV