Feneryolu Gönüllüleri Tuzla'da karanfil attı

Feneryolu Gönüllüleri, 31 Ocak Cumartesi günü Selanikli mübadillerin Türkiye’ye gelişlerinin 92.s ene kutlama törenlerine katıldılar.

13 Şubat 2015 - 10:30
 Feneryolu Gönüllüleri, 31 Ocak Cumartesi günü Selanikli mübadillerin Türkiye’ye gelişlerinin 92.s ene kutlama törenlerine katıldılar.

30  Ocak 1923’de Lozan’da yapılan anlaşma gereği Yunanistan’dan gelen Türklerin torunları tarafından düzenlenen törene, Mudanya’dan, Bursa’dan ve Bilecik’den de katılım oldu. Etkinlikte ilk olarak CHP’li meclis üyesi Nursen Temizel’in dedeleri tarafından kurulan, o dönem Tuzla’ya gelen mübadillerin eşyalarının, kimliklerinin ve daha birçok objenin içinde sergilendiği müze gezildi, ardından Atatürk heykeline çelenk konup tören yapıldı.

Bilecik’den gelen folklor gösterisi sonrası, ilk mübadillerin gemilerle Tuzla’ya gelip limana çıktıkları ve karantinaya alındıkları yer olan Yüksek Denizcilik Okulu’nun önünden denize karanfiller atıldı.
 
CKM’DE ‘AŞK’ SÖYLEŞİSİ
Feneryolu Gönüllüleri, Sevgililer Günü nedeniyle 2 Şubat Pazartesi günü CKM B salonunda “Aşk Dediğin Laf mı” adlı müzik ve şiir içeren bir söyleşi düzenledi. İnsanın yaradılışından itibaren zamanımıza kadar aşk ve aşkın hallerini yorumlayan Türkolog Prof. Dr. Baysal Kersu, Divan edebiyatından Nedim’den Ümit Yaşar’a, Yunus Emre’den Cemal Süreya’ya ve Nâzım Hikmet’e kadar sevgiyi ve aşk şiirlerini yorumladı. Söyleşi sonrasında gazeteci-yazar Cahit Özbay, gitar eşliğinde aşk melodileri seslendirdi, Zeliha Ongun Özbay ise aşk şiirleri okudu.

ARŞİV