Feneryolu Gönüllüleri yoğun

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Balmumu Heykel Müzesi’ne ve Kartepe’ye bir gezi düzenleyen Feneryolu Gönüllüleri’nin...

16 Mart 2012 - 11:50

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Balmumu Heykel Müzesi’ne ve Kartepe’ye bir gezi düzenleyen Feneryolu Gönüllüleri’nin bir diğer etkinliği de ‘İnsan Hakları’ konulu seminerdi.

Feneryolu Kültür ve Eğitim Komite Gönüllüleri tarafından 20 Şubat Pazartesi günü İstanbul Balmumu Heykel Müzesi’ne bir gezi düzenlendi. 
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere giderek sayısı artan Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman gibi Türk büyüklerinin gerçeğe çok yakın olan birebir balmumu heykellerinin sergilendiği müzede rehber tarafından verilen bilgiler katılımcıları o dönemlere götürdü. Müze ziyaretinin ilgi çeken bir diğer bölümü ise Atatürk’ün hayatı ile ilgili yapılan sinevizyon gösterisiydi. Anı olarak heykellerle çekilen fotoğraflar güne ayrı bir anlam kazandırdı.
Gezide sırasında aynı binada bulunan seyir terasına çıkılarak 236 metre yükseklikten dürbünle keyifli bir İstanbul seyri yapıldı. 4 D similasyonundan da İstanbul’u gezen gönüllüler, bir başka gezide buluşmak üzere sözleştiler.
 
KARTEPE’YE GİTTİLER
 
25 Şubat Cumartesi günü Feneryolu Gönüllüleri Gezi Komitesi tarafından Kartepe gezisi düzenlendi. Sosyal yardım, kaynaşma, motivasyon ve tanıtım amaçlı yapılan gezide Feneryolu Gönüllüleri sakinleri biraraya geldi. Maşukiye ve Kartepe’de stres atan, dolu dolu bir gün geçiren katılımcılar, Feneryolu Gönüllüleri’ne teşekkür ederek ve tekrar buluşma dileklerini ifade ederek ayrıldılar.
 
İNSAN HAKLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ
 
23 Şubat Perşembe günü saat 14:00’de Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda Feneryolu Kültür ve Eğitim Komite Gönüllüleri tarafından “insan hakları” konulu bir seminer düzenlendi. Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu yaptığı açılış konuşmasının ardından Kültür ve Eğitim Komitesi Başkanı Akile Vardar’ın yönetiminde başlayan seminerde konuşmacı Av. Lütfi Ural’dı.  
İnsan hakları ile ilgili detay bilgiler veren konuşmacının anlatım tarzı ve açıklamaları katılımcıları etkiledi. Soruların cevaplanmasının ardından Ural’a, Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Kutman tarafından Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk adına bir teşekkür plaketi verildi. İkramlı çay sırasında konuşmacı ile sohbet imkanı yakalayan katılımcılar, bu tür etkinliklerini devamını istediler.

ARŞİV