Feneryolu Gönüllüleri'nin özel etkinliği

UNESCO Milli Komite Üyesi Atila Ege Feneryolu Gönüllüleriyle buluştu.

04 Şubat 2014 - 11:07
 
UNESCO Milli Komite Üyesi, Dünya Mirası Gezginleri Derneği’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ege, Feneryolu Gönüllüleri’ne, Dünya Mirasları UNESCO tarafından belirlenen ve dünyada öncelikli olarak korunması için çalışmalar yapılan kültürel ve doğal varlıkların listesi hakkında bilgi verdi. Etkinlik, 12 Ocak Pazar günü Kozyatağı Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.
723 UNESCO Dünya Mirası’nı görerek kırılması güç bir rekorun sahibi olan Ege, Türkiye’de 11 yerin Doğal ve Kültürel Dünya Mirasları listesine geçtiğini belirterek, 45 yerimizin daha sırada olduğunu ve çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gönüllüler, etkinlik sonunda slayt gösterisi de yapan Atila Ege ile eşi Nihal Ege’ye teşekkür ettiler.
 
OZON TERAPİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİLER
Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri, 10 Ocak Cuma günü yapılan konferansta Nöroloji Uzmanı Dr. Meltem Güler’i ağırladı.
Konukların yoğun ilgi gösterdiği bu konferansta çok duyulan ama kimsenin detaylarını tam olarak bilmediği Ozon Terapisi hakkında bilgiler verildi. 
Öncelikle Ozon Terapisinin özellikleri ve etkilerinden bahseden Doktor Güler, Medikal ozonun iyi bilinen, bakteri öldürücü, mantar öldürücü, virüs çoğalmasını önleyici özelliği sebebiyle, enfekte olmuş yaraların dezenfeksiyonunda, ayrıca bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde kullanıldığını anlattı.
Kan dolaşımını arttırılmasında, dolaşımla ilgili bozuklukların tedavisinde ve organik fonksiyonların yeniden canlandırılmasında da ozonun etkilii olduğunu söyleyen Dr. Meltem Güler soruları da yanıtladı.
 
PSİŞİK VE SOSYAL AÇIDAN OYUNCAK SEÇİMİ
Her ay yapılan toplantının bu ayki konusu, tüm annelerin ortak konusu olan psişik ve sosyal açıdan çocuk oyunları ve oyuncak seçimi başlığı altındaydı. Pedagoji ve Psikoloji uzmanı Bilgin Balyos’un bilgilerinden faydalanılan toplantı, 11 Ocak 2014 Cumartesi günü gerçekleştirildi. 
Toplantıda; modern çağın bireye, insanlarla hayatla yüz yüze gelememe sorunu yaşattığı, eğitimin çocuğu insan yapma sanatı olduğu ve ailede başladığı, eğer eğitim cesaret ve mutluluğu yok ediyorsa o eğitimin hiçbir işe yaramadığı, bir olayı küçümsemenin olayın tehlikeli ve bir hal almasına, abartmanın ise kaosa yol açtığı, özellikle altı çizilen satırlar oldu. Annelerin, torun sahibi büyüklerin ilgi gösterdiği ve fikir alışverişi yaptığı toplantıda, çocukların ilgi alanlarının ve sorunlarının keşfedilmesinde oyunun ve oyuncakların rolünün büyük olduğu vurgulandı. 

ARŞİV