Feneryolu'nda iki sağlık semineri

Feneryolu Gönüllüleri, 14 Mart Çarşamba Günü Romatem’in doktorlarından Nursel Gürtunca ile nörolojik konuşma bozuklukları uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Çiğdem Gülerman’ı, Gönüllü Evi’nde konuk ettiler.

02 Nisan 2014 - 09:56
 Feneryolu Gönüllüleri, 14 Mart Çarşamba Günü Romatem’in doktorlarından Nursel Gürtunca ile nörolojik konuşma bozuklukları uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Çiğdem Gülerman’ı, Gönüllü Evi’nde konuk ettiler.
Osteoporoz’un, kemik metebolizmasındaki bir bozukluk sonucunda kemikteki protein örgüsünün seyrelmesi ile iskelette ortaya çıkan ve kemiklerin çok kolay kırılmasına sebep olan bir hastalık olduğuna değinen Dr. Gürtunca, günlük1500 mg CA ve 400 IU vitamin alımı, uzun yürüyüş ve egzersizlerin kemiklerdeki yoğunluğu arttırdığını belirtti. Öğretim Üyesi Çiğdem Gülerman ise konuşma bozuklukları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Gönüllüler, etkinlik sonunda doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, çiçeklerle uğurladılar.

ZELİHA ONGUN ÖZBAY’LA ŞİİR DÜNYASI
Feneryolu Gönüllüleri 15 Mart Cumartesi günü, Gönüllü Evi’nde Zeliha ve Cahit Özbay’la beraber oldular. Ziya Osman Saba ve Cahit Sıtkı Tarancı’nın hayatından kesitler sunan Zeliha Ongun Özbay, daha sonra her iki şairin en güzel şiirlerinden bir demet sundu, Cahit Özbay’ın gitarı eşliğindeki Şiir dinletisi gönüllülere duygulu anlar yaşattı. Feneryolu Gönüllüleri, düzenledikleri etkinliklerle ölümsüz şairlerimizi anmaya devam edecek.

ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ
Feneryolu Gönüllüleri§5nin 5 Mart Çarşamba günü Özgürlük Parkı Organik Pazar’da düzenledikleri Tohum Takas Şenliği ilgi gördü.
Sebze, çiçek ve ağaç tohumlarına kadar 27 çeşit tohumun bulunduğu standa ufak bağışlarda bulunan vatandaşların katkıları ile engelliler için tekerlikli sandalye alındı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
Feneryolu Gönüllüleri, 18 Mart Çanakkale Zafer Günü’nü, Gönüllü Evi’nde saygı ve coşkuyla kutladılar.
Başkan Mine Eray’ın açılış konuşması sonrasında Komite Başkanı Berrin Öz konukları saygı duruşuna davet etti. Hep beraber söylenen İstiklal Marşı sonrasında eğitimci Serpil Gürenç, Çanakkale Savaşından anekdotlar sundu. Şiir ve konuşmaların ardından Akile Vardar hocanın hazırladığı yönetmenliğini Ali Akyüz’ün yaptığı İpek Çalışları’n “Latife Hanım” filmi ilgiyle izlendi.
Gönüllüler, bu toprakları “Vatan” yapan ve “Çanakkale Geçilmez” diyen bütün şehitlerin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiler.

ARŞİV