Feneryolu'nda yoğun günler yaşanıyor

29 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de Gönüllü Evi’nde Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

29 Kasım 2012 - 08:49
Aralarında Feneryolu Gönüllü Evi’ndeki İngilizce ve satranç dersine gelen çocuk kursiyerlerin de yer aldığı mahalle sakinleri ile gönüllüler, 29 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de Gönüllü Evi’nde Cumhuriyet Bayramını kutladılar.
Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun açılış konuşmasının ardından bilgisayar aracılığı ile hazırlanan sunum eşliğinde katılımcılar arasındaki çocuklar önderliğinde And okundu. Atatürk’ün sesinden bilgisayar aracılığı ile nutuk dinlendi. Katılımcılar söz alarak düşüncelerini dile getirdi. Şiirlerin ve marşların okunmasının ardından etkinlik 10. Yıl Marşı’nın hep birlikte okunması, günün anlam ve önemi için hazırlanan panonun incelenmesi ile sona erdi.  
 
ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANDILAR
Feneryolu Gönüllüleri, 10 Kasım Cumartesi günü saat 11:00’de de Gönüllü Evi’nde Atatürk’ü andı. Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun açılış konuşmasının ardından bilgisayar aracılığı ile Atatürk ile ilgili hazırlanan sunum izlendi. Konuşmacı Akile Vardar tarafından yapılan açıklamalar, katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi. Kültür ve Eğitim Komite Gönüllüleri, Atatürk’ü anlattılar. Katılımcılar arasındaki çocuklar aracılığı ile Andımız okundu. Atatürk’ün sesinden bilgisayar aracılığı ile nutuk dinlendi. Katılımcılar söz alarak düşüncelerini dile getirdiler. Etkinlik 10. Yıl Marşı’nın hep birlikte okunması, hazırlanan Atatürk köşesinin ziyareti ve açılan anı defterine yazı yazılması ile sona erdi. 
 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONULU KAHVALTILI TOPLANTI
Feneryolu Gönüllüleri ve sakinleri 3 Kasım Cumartesi günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı Fua Cafe’de kahvaltı yaptı. Her ay geleneksel olarak yapılan kahvaltılı toplantıda “iklim değişikliği “konusu ele alındı. 
Çevre Yüksek Mühendisi Zeynep Pınar Öztürk katılımcıları konu hakkında bilgilendirdi ve soruları cevaplandırıldı. Daha sonra Feneryolu Gönüllüleri Komite Başkanları, Kasım 2012 ayı etkinlikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun konuşmacı Zeynep Pınar Öztürk’e teşekkür belgesi vermesi, kasım ayında doğan gönüllülerin doğum gününü kutlaması ve yaş pasta kesimi ile toplantı sona erdi.
 
KÜÇÜKSU KASRI VE BEYLERBEYİ SARAYI GEZİSİ
14 Kasım Çarşamba günü Feneryolu Gönüllüleri, Küçüksu Kasrı ve Beylerbeyi Sarayı’na gezi düzenledi. Çocuklara yardım etmek amaçlı düzenlenen geziye katılım yoğundu. Feneryolu Gönüllüleri, gezi sırasında katılımcıları gönüllüğe davet etmeyi, faaliyetleri ile ilgili bilgi aktarmayı da unutmadı. Geziye katılanlar, Feneryolu Gönüllüleri’ne teşekkür ettiler.
 

ARŞİV