Feneryolu'nda 'Çakra' seminerleri

Feneryolu Gönüllüleri yıl boyu her ay bir çakranın konu edildiği “Çakralar ve Dengelenmesi” konulu seminerler dizisi gerçekleştirdi.

17 Eylül 2015 - 17:45
Feneryolu Gönüllüleri yıl boyu  her ay bir çakranın konu edildiği “Çakralar ve Dengelenmesi” konulu seminerler dizisi gerçekleştirdi. Söyleşiyi Eğitimci ve Sosyal Girişimci Banu Yılmaz Gökçen gerçekleştirdi. 
Sekiz ay süren etkinlikte, yedi temel çakra ile ilgili bilgi alışverişinin yanı sıra aura, bedenler, çakraların dengelenmesi, aktivasyonu, affetme çalışmaları, mantralar, niyetler ve söylemlerle ilgili de meditasyon ve olumlama çalışmaları yapıldı.  Sık sık meditasyon yapmanın önemini vurgulayan konuşmacı Banu Yılmaz, “Hiçbir şey yapamıyorsanız günde sadece 5 dakika gözlerinizi kapayıp, diyafram nefesi alıp, anda kalmanızın dahi yaşamınıza büyük katkısı olacaktır.” dedi.
Ayrıca Çakralar etkinliği sırasında son dönemin en gözde meditasyonlarından bir olan “mandala” çizim tekniği de öğrenildi.  Mandala yüzyıllar öncesine dayanan kadim bir öğreti olmasının yanında bilim ve ilim tarafından da onay görmüş. Bireyin yolunu açan, anda kalmasına yardımcı, ruhu dinlendiren bir eylem olarak biliniyor. Hatta okullarda da son zamanlarda kullanılan eğitim tekniklerinden biri... Özellikle çocuklarda konsantrasyon arttırıcı etkisi olduğu gözlenmiş. Yıl boyu süren Çakralar ve Dengelenmesi etkinliği Kadıköylülerden de büyük ilgi gördü.

ARŞİV