Feneryolu'nda 'çakralara' devam

Feneryolu Gönüllü Evi’nde “Çakralar” konulu seminerler dizisi devam ediyor

21 Mayıs 2015 - 16:26
Feneryolu Gönüllü Evi’nde “Çakralar” konulu seminerler dizisi devam ediyor  
 
Her ay bir çakranın işlendiği “Çakralar” semineri Eğitimci ve Sosyal Girişimci Banu Yılmaz Gökçen tarafından veriliyor. Söyleşiler esnasında çakralar ile ilgili bilgi alışverişinin yanı sıra aura ve bedenler, çakraların dengelenmesi, aktivasyonu, affetmek, mantralar, niyetlerimiz, söylemlerimiz ile ilgili de meditasyon ve arınma çalışmaları yapılıyor.
8 ay sürecek olan çalışmada 7 temel çakra konuşuluyor. Bu ayki söyleşi “6. Çakra: Alın Çakrası” ile ilgiliydi.
Banu Yılmaz Gökçen, seminer boyunca çakralarla ilgili şu bilgileri verdi:  “Çakralar vücudumuzdaki güç, yaşam, hayat enerji merkezlerimizdir. Ana çakralarımız omurgamız boyunca hizalanmıştır. Her çakranın sorumlu olduğu organlar, duygular ve dış dünyaya ait fonksiyonları vardır. Çakralar hayatımızı direkt olarak etkiler.
Bizlere hayat veren kan dolaşımının yanı sıra bir de can dolaşımımız vardır. Bu dolaşımı sağlayan kozmik enerji tepeden girdikten sonra çakralar vasıtasıyla vücudumuza ve organlarımıza dağılıyor. Herhangi bir sebep veya travmadan dolayı çarkalarda bir tıkanıklık, az veya çok çalışma hali oluşması durumunda  o çakranın  hizmet ettiği bölgede rahatsızlıklar başlıyor. İhtiyaç duyulan enerji alınamıyor. Enerji almayan bölge de fonksiyonunu yerine getiremiyor ve ruhsal ya da  fiziksel hastalıklar meydana geliyor.”
Gökçen, ruh ve beden sağlığımızda büyük önemi olan çakraların dengelenme, az veya çok çalışma durumlarının tespiti ve yapılacak terapi-meditasyonlarla rahatsızlıkların iyileştirilmesi noktasında büyük fayda sağladığını belirtti.  
 

ARŞİV