Feneryolu'nda şiir ve söyleşi günü

Feneryolu Gönüllü Evi’nde şair, bestekâr, yazar ve dinleyiciler biraraya geldi.

16 Ağustos 2012 - 11:57
 
Feneryolu Gönüllü Evi’nde şair, bestekâr, yazar ve dinleyiciler biraraya geldi. Bestekar-şair-yazar Erol Güngör yönetiminde yapılan etkinliğin söyleşi bölümünde ele alınan konu; “Birarada yaşayan insanların hobilerinin farklı olması halinde izlenmesi gereken orta yol ne olmalıdır?” idi. Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, katılımcılar tarafından konu ile ilgili görüşler açıklandı. Bu konuda tahammül sınırını aşmamak kaydıyla anlayışlı ve saygılı olunması gerektiği ifade edilirken, dostluğu artıran paylaşımın önemi de ayrıca vurgulandı. Etkinliğin şiir bölümünde ise çeşitli konularda şiirler okundu. katılımcılar arasında bulunan TSM solisti ve öğretmen Ezgi Ertem tarafından “Kader diyemezsin ve canım efendim” isimli şarkıların seslendirilmesi güne ayrı bir renk kattı.
 
EVLENDİRME’DE KONSER
 
Şef Göknil Bişak Özdemir yönetimindeki Feneryolu Gönüllüleri TSM korosu, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde 10. yıl konseri verdi.
Sunuculuğunu Deniz Candan Uzun’un yaptığı konser, Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Şef, sunucu, koro ve koristler tarafından seslendirilen nihavend, karcığar, mahur, şehnaz, acemkürdi, saba ve hicaz eserler, aralarında koro şefleri ve bestekârların da bulunduğu dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Konsere bir grup Semiha Şakir Huzur Evi sakininin davet edilmesi ve ağırlanması, geceye ayrı bir anlam kattı
 
ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA FİDE DAĞITIMI
 
Feneryolu Doğa ve Çevre Komite Gönüllüleri, Ekolojik Üreticiler Derneği ile işbirliği yaparak Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda kurulan organik pazarda fide dağıtıldı. İlginin yoğun olduğu etkinlikte, domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun vb. fidelerin dağıtımı ile birlikte ekim ve yetiştirilme ile ilgili sorulan sorular da cevaplandırıldı.
 
 
 

ARŞİV