Feneryolu'nde ‘yoga' etkinliği

Caddebostan Kültür Merkezi’nde hem teorik olarak hem de pratik uygulamalarla orijinal yoga sistemi ve sağlıklı yaşama faydaları konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

02 Mayıs 2013 - 15:51
Yoga Academy işbirliği ile geçtiğimiz hafta, Caddebostan Kültür Merkezi’nde hem teorik olarak hem de pratik uygulamalarla orijinal yoga sistemi ve sağlıklı yaşama faydaları konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.
Her yaşta ve sağlık durumunda yapılabilir teknikler içeren, ömür boyu uygulanabilen içsel şifalandırma yöntemi, sağlıklı yaşam sanatı, bütünsel gelişim sistemi ve bir spor dalı olarak orijinal yoga sistemi tanıtıldı. Düzenli uygulamalarla bireyi vücut, zihin ve ruhun mükemmel uyumuna, tatmine ve sağlığa ulaştırdığı ifade edildi. Doğru nefes alıp verme tekniklerinden ve temel yoga duruşlarından örneklerin de Yoga Academy eğitmenleri tarafından verildiği seminerin gelen katılımcılarla birlikte yapılması etkinliğe renk kattı. Soru-cevap bölümüyle etkinlik sona erdi.
 
EVREN VE İNSAN
Feneryolu Gönüllüleri’nin bir diğer etkinliği ise Feneryolu Gönüllü Evi’nde Doç. Dr. Haluk Berkmen’in konuşmacı olduğu “Evren ve İnsan” konulu bir görsel sunum yapıldı. Evren ve insan ilişkisinin hem fizik hem de metafizik yönleriyle ele alındığı bu sunuda; kadim dönemden başlayarak insanın evrene bakışı ve yorumlayışı, özellikle beyin yapısında belirgin olan insanın evrenle ortak yönleri olduğu, evrenin bir makro beyin ve beyinin bir mikro evren olduğu vurgulandı. Soruların da cevaplandırıldığı sunumda insanı tanımlarken modern genetik bilimi kadar tasavvuf bakışının da önemi üzerinde duruldu.
 
KANSER SEMİNERİ
Feneryolu Gönüllüleri’nin bir diğer sağlık semineri de Selamiçeşme Ögürlük Parkı Fua Cafe’de düzenlenen “kanser” konulu etkinlikti. Doç. Dr. Erol Filiz tarafından çağın hastalığı kanser hakkında detaylı bilgiler verildiğin seminer, soru-cevap bölümüyle sona erdi

ARŞİV