Feride Büşra Taşlı davası görüldü

Suadiye’de aracıyla kırmızı ışıkta geçerek Feride Büşra Taşlı’nın ölümüne sebep olan Zeynep Nur Koşan’ın yargılandığı dava görüldü

14 Nisan 2016 - 14:13

Suadiye’de aracıyla kırmızı ışıkta geçerek Feride Büşra Taşlı’nın ölümüne sebep olan Zeynep Nur Koşan’ın yargılandığı dava görüldü

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan, Feride Büşra Taşlı’nın annesi ve babası, ablaları ve taraf avukatları katıldı. Sanık avukatları hakimin eylem, tavır ve söylemleriyle şüphe uyandırdığını ifade ederek davadan çekilmesini talep etti. Mahkeme hâkimi ise sanık avukatlarının öne sürdüğü düşüncelerin asılsız olduğunu belirterek, talebin reddine karar verdi. Taraf avukatları ise olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

TANIKLAR DİNLENDİ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Ali Gül olay esnasında Suadiye ışıklarında beklediğini ifade ederek, “Sanık kırmızı ışık tam yandığı sırada aracı sürmeye devam etti. Işıkları geçtikten sonra patlama sesi gibi büyük bir ses duydum. Dönüp baktığımda bir kişinin havada yükselip yere düştüğünü gördüm. Hemen olay yerine gidip yaralıya yardım etmek istedim. Aracın hızı tahminen 90 kilometre civarındaydı” şeklinde konuştu. Kazanın gerçekleştiği esnada sürücü Zeynep Nur Koşan ile beraber aynı araçta bulunan Esra Ok ise, “Işıklara geldiğimizde yolun ortasında hareket eden bir karartı gördük. Sanık korna çalarak, selektör yaparak uyarıda bulundu. Uyarılarımız üzerine koşmaya başladı ancak bir anda duraksadı. Işığa 3 metre mesafe kala ışığa baktım ve bize yeşil yanıyordu” dedi.
Duruşmada söz alan sanık Zeynep Nur Koşan da üzüntülü olduğunu kaydederek, “Acılarını anlıyorum. Işıkları geçtikten sonra karartı olarak gördüm. Görür görmez frene bastım. Ona çarpmamak için aksi yöne kırdım aracı. Ona yardım etmeye çalıştım. Ambulans gelene kadar hayatta kalması için dua ettim. Bu olayda kusurumun olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

“İFADELERİ BİZİ ÜZDÜ”
Duruşma sonrasında ulaştığımız Feride Büşra Taşlı’nın ablası Buket Taşlı ve babası Erol Taşlı gazetemize konuştu. Sanık avukatlarının reddi hâkim talebinde bulunduklarını hatırlatan Buket Taşlı şu değerlendirmelerde bulundu: “Sanık Zeynep Nur Koşan mahkemeye üç sayfalık savunma metni ile gelmişti. Ama ben bu savunmanın daha önceden hazırlandığını düşünüyorum. Koşan hem üzüntülü olduğunu ve bize yardım etmek istediğini hem de kazada kusuru olmadığını iddia etti. Bu bizi çok yaraladı.” Görgü tanıklarının ifadesi ile Zeynep Nur Koşan’ın ifadelerinin uyuşmadığını savunan Buket Taşlı, “Biz davanın ağır cezada görülmesini istedik ama olmadı. Bundan sonraki süreçteki talebimiz ise Zeynep Nur Koşan’ın en ağır cezaya çarptırılması. Böyle bir karar çıkarsa sadece bizim talebimiz yerine gelmeyecek aynı zamanda emsal bir karar verilmiş olacak.” diye konuştu.
Zeynep Nur Koşan’ın yüzde yüz kusurlu olduğunu iddia eden Erol Taşlı da “Kızımın hatasız olduğunu düşünüyorum. Bu iddiamı kamera kayıtları da kanıtlıyor zaten. Adli Tıp raporu da belli. Biz aile olarak mahkemeye heyetine güveniyoruz” dedi.
Koşan ailesinin kendileri ile iletişim kurmak istediğini ifade eden Erol Taşlı, “Ancak biz samimi olduklarına inanmıyoruz. Kızlarını kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Maddi ve manevi tazminat davası da açtık. Umarım adalet yerini bulur” diye konuştu.

KEŞİF YAPILACAK
Mahkeme hâkimi, olay yerinde uzman bilirkişi ile keşif yapılmasına karar verdi. Sanık Koşan’ın da tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 5 Mayıs Perşembe gününe erteledi.


ARŞİV