Fikirtepe sorularına yanıtlar

Kadıköy Belediyesi, vatandaşlara Fikirtepe planıyla ilgili bilgi vermek amacıyla Fikirtepe Gönüllü Evi’nde bir ofis açtı.

04 Mart 2011 - 10:57

Fikirtepe ve çevresini yeni bir çehreye kavuşturacak olan “1/1000 Ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama İmar Planı”, bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz haftalarda kabul edildi. Fikirtepe'nin tamamına yakınını, Eğitim, Dumlupınar ve Merdivenköy mahallelerinin de bir kısmını oluşturan yaklaşık 130 hektarlık bir alanı kapsayan planın çok yakın zamanda askıya çıkması bekleniyor. Ancak Fikirtepelinin kafasında hala plana dair sorular mevcut, halkın bilgilenmeye ihtiyacı var. Kadıköy Belediyesi, bu ihtiyacı gidermek amacıyla bir danışma bürosu kurdu. “Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Planları İle İlgili Bilgilendirme Ofisi”, Mandıra Caddesi üzerinde yer alan Fikirtepe Gönüllü Evi binası içinde faaliyete girdi. Şehir plancısı Nilgün Canpolat'ın sorumluluğundaki ofiste; şehir plancıları Tuğba Özbek, Cansu Ceylan, Burcu Budak ve mimar Nesli Akkaya dönüşümlü olarak görev yapıyorlar. Yaklaşık 2 haftadır hizmet veren ofise, bugüne dek 100'ü aşkın başvuru yapıldı.

Nilgün Canpolat, Fikirtepe planının 1-2 hafta içinde askıya çıkmasının beklendiğine dikkat çekerek, askı süresinin 1 ay olduğunu söyledi. Canpolat, “Bu süre çok az. Vatandaşların itiraz edebilmeleri için planı iyi bilmeleri gerek. İtiraz etmeseler bile yine de mahallelerinde uygulanacak bir plandan haberdar olmaları, haklarını bilmeleri lazım. İşte biz burada bu ihtiyaca cevap veriyoruz. Vatandaşın sorularını yanıtlıyor, endişe ve kuşkularını gideriyoruz” dedi. Kendilerine en sık sorulan sorunun “Şu kadar dairem var şimdi, kaç daire alabileceğim?” şeklinde olduğunu anlatan Canpolat, kiracıların da durumlarını merak ettiklerini belirtti. Canpolat, “Burası kiracı oranı yüksek bir bölge. Planın handikapı, bu kiracıların taşınmalarına neden olacak olması. Maalesef ki Fikirtepe halkının büyük bölümünü oluşturan kiracılar, bu planla birlikte yok olacak” öngörüsünde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla hazırladığı Fikirtepe planının anlaşmaya dayalı bir plan olduğuna işaret eden Canpolat, “Mülk sahiplerini birleşmeye teşvik ediyor. İnsanlar ne kadar çok birleşirse o kadar yüksek emsal hakkına sahip olacaklar” yorumunu yaptı.
Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Planları İle İlgili Bilgilendirme Ofisi tel.:
0216 551 05 26

Planla ilgili bilgi almak isteyenler 09.30-11.30 ile 13.20-16.15 saatleri arasında bilgilendirme ofisine başvurabilir.

Haber: Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Sinem TEZER
 

Etiketler; fikirtepe

ARŞİV