Fikirtepe Türkiye Şampiyonası'nda

49 yıllık Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü U19 Gençler Amatör Futbol Ligi’nde Türkiye Şampiyonası’na katılma başarısı gösterdi

28 Nisan 2016 - 16:26

49 yıllık Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü U19 Gençler Amatör Futbol Ligi’nde Türkiye Şampiyonası’na katılma başarısı gösterdi

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy’ün yıllardır amatör spor yaşamındaki önemli kulüplerinden olan Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü tarihi günler yaşıyor. U19 gençler kategorisinde 21. Grupta 32 puan ile şampiyon olan ve başarılı bir istatistik çizen Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü Türkiye Şampiyonası’na katılacak.
Kulübün Başkan Yardımcısı ve aktif futbol yaşamından sonra da yıllardır amatör futbolun içinde olan Hüseyin Gediz, Kadıköy’ün takımı olarak böyle bir başarı sergilemenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gazete Kadıköy’e duygularını anlatan tecrübeli spor adamı, “İstanbul’un en zorlu gruplarından birisine düşmüştü takımımız. Geçen yılın Türkiye Şampiyonu Bağlarbaşı, Dudullu, Sultanbeyli, Tuzla, Dolayoba yani bu takımlarla yarıştık, diğer adıyla şampiyonluk grubundan çıktık ve şampiyon olduk. İstanbul elemelerinde de Zara Ekinli’yi 3-1’lik skorla geçtik. Türkiye Şampiyonası’na gideceğiz. Sanıyorum önümüzdeki günlerde kuralar çekilecek” dedi.

HEDEF BAŞARI
A takımın 1. Amatör Ligi’ni talihsiz sakatlıklarla üçüncü tamamladığını, genç takımın ise başarılı bir sezon geçirerek şampiyonluk yaşadığını anlatan Hüseyin Gediz, “Ben çocuklarımızdan Türkiye Şampiyonası’nda da başarı bekliyorum. Çalışmalarımızın karşılığını Türkiye Şampiyonası’nda alacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

DERSTE BAŞARI VE FUTBOL
15-16 yaşından itibaren birlikte oynayan futbolculardan kurulu, birbirini iyi tanıyan bir takıma sahip olduklarını belirten Gediz, lise öğrencisi olan sporcuların dersleriyle de yakından ilgilendiklerini de söyledi. “Kadıköy Belediyesi’nin etüt merkezlerinde belediyemizin desteğiyle lise öğrencisi olan futbolcularımız derslerine de devam ediyor. Takımdan ziyade kardeş gibi oldu futbolcularımız. Kolej takımı gibi oldular” diyen Gediz, daha önceden Türkiye yedinciliği elde ettiklerini de anlattı. İlk elemeyi geçip, ilk dört takım arasına kalmayı hedeflediklerini belirten Gediz, “Hedefimiz büyük. İnşallah o hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
İstanbul’da 10 branşta liglere katılan sayılı kulüplerden birinin de Fikirtepe Dumlupınar Spor Kulübü olduğunu, amatör spor kulüplerinin en önemli sorununun maddi sıkıntılar olduğunu belirten Gediz, maçlara ulaşımda araç hizmeti sağladığı ve yardımları için Kadıköy Belediyesi’ne, destekleri için Fikirtepe Müteahhitler Platformu’na ve tüm kulüp yönetici ve çalışanlarına özverili çalışmaları için teşekkür etti.


ARŞİV