Fikirtepe'de bayram var

Fikirtepe’de ruhsatların verilmeye başlanması mahallede şölenle karşılandı. Fikirtepeli artık önünü görebiliyor.

26 Şubat 2014 - 09:05

Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy’ün son yıllarda kentsel dönüşüm haberleriyle gündeme gelen bölgesi Fikirtepe Mahallesi’nde bayram havası esiyor. Yaklaşık 3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Fikirtepelilerin bekleyişi nihayet son buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ruhsatları vermeye başladı. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Fikirtepe’de şimdi mutluluk hâkim.
İnşaat ruhsatı için başvuruda bulunan ve işlemleri tamamlanan bazı firmalara ruhsatları verildi. Ruhsatların verilmesi Fikirtepe Mahallesi’nde büyük yankı bulurken, vatandaşlar sevinçlerini Fikirtepe sokak ve caddelerinde meşale yakıp, eğlenerek kutladılar. Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merdivenköy Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (FİDEM) önünde toplanan bir grup mahalleli de türkü ve şarkılar eşliğinde oynayıp halaylar çektiler, meşaleler yaktılar. FİDEM yönetimi ve mahalle muhtarlarının da katıldığı eğlence görülmeye değerdi.
Aylardır süren beklemenin ardından ruhsatların verilmesi hem fikirtepelileri hem de firma sahiplerini sevindirirken harçlarını yatırıp, ruhsat alan ANKA, Teknik Yapı ve EMAY İnşaat gibi firmalar projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladılar. Fikirtepe'de toplam 50 bin yeni konut yapılması bekleniyor.

İMAR MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ
Diğer taraftan Kadıköy Belediyesi İmar Müdürü Erol Özyurt, sürece ilişkin teknik bilgiler verdi. Uygulama projelerinin de onaylanmasının ardından ruhsat verildiğini söyleyen Erol Özyurt şöyle konuştu:
Yapılarda otopark alanları, sığınak, yangın merdiveni, asansör boşluğu, sahanlıklar, ışıklar, çöp, atık ve hava bacaları, tesisat galeri, şaft ve bacaları, yapı inşaat alanının yüzde 3'ünü geçmeyen ortak alan veya binaya ait olan yalnızca tesisatın geçirildiği tesisat alanları, kazan dairesi, teshim merkezi, bina ve tesise ait arıtma tesisi, su sarnıcı, gri su toplama havuzu, yakıt ve su depoları ile trafolar, jeneratör, kojenerasyon ünitesi, eşanjör ve hidrafor bölümleri, üstü sökülür takılır hafif malzeme ile kenarları rüzgâr kesici cam panellerle kapatılmamak kaydıyla açık oturma yerleri, çocuk alanları, açık yüzme havuzları, atlama kuleleri, pergolalar ve kameriyerler, emsal hesabına dahil değildir, bu alanların dışında kalan tüm alanlar emsal hesabına dahildir” dedi.

ARŞİV