Fikirtepe'de gönüllüler faal

Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Gönüllü Evi’ne katılımlar devam ediyor. 2011 yılı başında kurulan Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Gönüllüleri, Fikirtepe Mahallesi ve mahallede yaşayan insanlara hizmet...

16 Şubat 2011 - 09:57

Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Gönüllü Evi’ne katılımlar devam ediyor. 2011 yılı başında kurulan Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Gönüllüleri, Fikirtepe Mahallesi ve mahallede yaşayan insanlara hizmet üretiyor.
Şubat, mart ve nisan aylarında eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarında çeşitli seminerler organize edecek olan mahalle gönüllüleri, 14 Şubat’tan itibaren mahalleliye yönelik okuma-yazma kursları, ÖSS’ye yönelik öğrencilere İngilizce, Matematik, kişisel gelişime yönelik ise dans, gitar, mefruşat ve kurdela nakışı kursları düzenleyecek. Kursları tamamlayanlara, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün sertifikaları verilecek.
Fikirtepe Mahallesi’nin Gönüllü Evi’nde bir bölüm de Fikirtepe’deki imar durumları ile ilgili mahalleliye aydınlatıcı bilgiler vermek üzere Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından “iletişim ofisi” olarak kullanılacak.
Fikirtepe Gönüllü Evi’ne kayıtlar hızla devam ediyor. Gönüllüler ürettikleri projelerle Fikirtepe’nin sosyal yaşamında önemli görevler üstlenmiş etkin ve saygın bir sosyal yaşamın oluşumuna öncülük eden isimlerden oluşuyor. Çok kısa bir süre önce faaliyete başlamasına rağmen sayıları yüzleri aşan gönüllüler mahalleden büyük ilgi görüyor. Gönüllü evinde Fikirtepe Mahallesi için mahalle sakinleri ile işbirliği yaparak halktan alınan istek, şikâyet gibi konular doğrudan iletilerek bu sorunların çözümü için çaba sarf ediliyor.


ARŞİV