Fikirtepe'de yeni dönem…

Planların askıdan inmesiyle Fikirtepe’de dönüşümün başlaması beklentisi de arttı.

25 Eylül 2013 - 08:46
Mustafa SÜRMELİ
 
Fikirtepe’de yeni bir dönem başladı, muamma sona eriyor. 27 Ağustos’ta askıya çıkan 1/1000’lik yeni Fikirtepe ve Çevresi İmar Planı, 25 Eylül’de askıdan indi.
Planların askıdan inmesiyle Fikirtepe’de dönüşümün başlaması beklentisi de arttı. Zira, planın askıdan inmesi projelendirmelerin başlaması anlamına gelirken, diğer taraftan itiraz süresinin de son günü anlamına da geliyor.
Şu ana kadar edinilen bilgiye göre Kadıköy Belediyesi’ne çok az sayıda da olsa itirazların geldiği belirtiliyor. Fikirtepeli hayalini kurduğu yeni evlerine ulaşacağı günleri beklerken, Mahalle Muhtarı Halil Erdoğan gelişmeleri “Gayet güzel” şeklinde değerlendirdi.
Afet bölgesi kapsamında olmasına rağmen Fikirtepe’ye verilen emsal değerinin gayet iyi olduğunu söyleyen Muhtar Halil Erdoğan, “Ayın 25’inde plan askıdan indi. Askıdan indikten sonra tahminime göre bir seneye kadar dönüşüm gerçekleşir” dedi.
Muhtar Erdoğan aldığı bir bilgiyi de paylaşarak, ilgili bakanlığın Fikirtepe’de bir ofis tuttuğunu ve buradan projelere hızlı bir şekilde ruhsat verileceğini, bunun da işleri kolaylaştıracağını söyledi.
Muhtar Erdoğan olumlu gelişmeler beklediğini vurgulayarak, daha önceden imza vermekte direten bir çok kişinin yeni yasa ve uygulamalarla imza verdiğini de sözlerine ekledi.
Diğer taraftan, yeni planda emsal değeri 4.14’ten 4.00’e düşürüldü. Binaların yükseklik sınırı eski planda olduğu gibi 80 metre olarak belirlendi. İmar yolları genişletilirken, park, sağlık ve spor alanları gibi donatı alanları arttırıldı, her daireye iki otopark alanı zorunlu kılındı. Planın ana temasında 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlar ile ilgili hükümlerin geçerli olduğu belirtiliyor.

ARŞİV