Fikirtepe'de buruk bayram

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için anlaştıkları firma evlerini teslim etmediği için inşaat alanına çadır kuran aileler bayramı buruk karşıladı

24 Ağustos 2018 - 13:16

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için anlaştıkları firma Pana Yapı inşaata başlamadığı için evlerinden olan ailelerin mağduriyeti sürüyor.  Seslerini duyurmak için Haziran ayında inşat bölgesine çadır kuran Fikirtepeliller bayrama çadırlarda girdi.

Haftalardır çadırlarda dönüşümlü olarak nöbet tutan Fikirtepelileri bayramda Kadıköy Belediye başkan yardımcısı Uygur Çakmak ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ziyaret etti. Çakmak ve Narin hak sahipleri ile bayramlaşarak sorunlarını dinledi. Kendilerini kimsenin görmediğini, dinlemediğini ifade eden Fikirtepeliler Uygur Çakmak’a teşekkür etti.

 “ÇÖZMEK İSTEMİYORLAR”

Haziran ayında başladıkları nöbete bayramda da devam eden aileler seslerini duyurmak için başka çarelerinin kalmadığını, bundan sonra açlık grevine başlayacaklarını söylüyor. Bayramda küslerin barıştığını, mutluluk ve huzurla bayrama girildiğini söyleyen Dürdane Uluocak  “Bizi yıktılar. Bu kadar insan açlık grevine hazırlanıyor. Küsler barışıyor her şey oluyor. Ama bayramda biz buradayız. Neyse bize hakkımızı versinler” diyor.

Üzüntüsünden göğüs kanseri olduğunu söyleyen Huri Düzcü ise bayramı huzursuz ve mutsuz geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:  “Bu sorunu herkes görüyor ama çözmek istemiyorlar. Benim huzurum, sağlığım evimde düzenim kalmadı. Niye bu sıkıntıyı biz yaşıyoruz. Mahkemeliyiz hiçbir şey yok. Çok mağduruz. Evimizde mutluluk yok. Topbaş geldi iki sene sonra balkonlarınızdan çay içilecek demişti. Ondan sonra yanımıza uğrayan yok”

NE OLMUŞTU?

İki yıl önce 600 hak sahibi aile Pana Yapı ile anlaştı ve evlerini terk etti. Bölgede bulunan evler yıkıldı. Aileler yeni evleri beklerken, inşaat başlamadı. 600 aile evlerini alamadığı gibi bir yılı aşkın süredir kira yardımı alamıyor.

Yetkililere seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar son çare olarak temeli atılan ama inşaatın başlamadığı alanda çadır kurdu, eylem başlattı. Onlarca ailenin çadır kurduğu alanda geceli gündüzlü nöbet tutuluyor.  


ARŞİV