Fikirtepe’de bir işçi hayatını kaybetti

Kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği Fikirtepe’de Ali G. adlı işçi, dış cephe çalışması esnasında iskeleden düşerek hayatını kaybetti

02 Şubat 2017 - 16:47

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projesi inşaatında, 1 Şubat Çarşamba günü, Ali G. adlı işçi, dış cephe çalışması esnasında iskeleden düşerek hayatını kaybetti. İleri Haber’den Meryem Yıldırım’ın yaptığı habere göre;  olay anını anlatan bir işçi “İş yerinde ilk günüydü. Sabah sekizde  işbaşı yapıyoruz biz. 20 dakika sonra bu cinayet yaşandı. İskeleye çıkmış, betona çakılmış” dedi. Üzgün olduklarını ifade eden işçi, “Bilmediği bir iş. Gerekli önlemler alınsaydı ve eğitim verilmiş olsaydı bu ölüm yaşanmazdı”  diye konuştu.

1970 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin 2016 yılı için hazırladığı rapora göre; Türkiye 2016 yılında en az 1970 işçi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin 1632’si işçi ve memur, 288’i ise çiftçi ve esnaf. Ölümlerin en çok gerçekleştiği iş kolları da sendikalaşmanın en az olduğu ve güvencesiz çalışmanın hâkim olduğu iş kollarında gerçekleşti. Raporda yer alan bilgilere göre; ölümlerin 442’si inşaat, 389’u tarım, 265’i ise taşımacılık alanında meydana geldi. 


ARŞİV