Fikirtepe'nin çatlaklarından BONZAİ sızdı...

Son aylarda kullanımı giderek artan Bonzai adlı uyuşturucu madde, kentsel dönüşümün bir türlü hayata geçemediği Fikirtepe’de önemli bir sorun haline geldi.

24 Temmuz 2014 - 13:37
Son aylarda kullanımı giderek artan Bonzai adlı uyuşturucu madde, kentsel dönüşümün bir türlü hayata geçemediği Fikirtepe’de önemli bir sorun haline geldi. Boş binaların artması nedeniyle uyuşturucu satıcılarının mahalleyi mesken tuttuğunu belirten Fikirtepeliler, tepkilerini yürüyüşle dile getirdi.
 
Yasemin ÖZGÜNEŞ

Kadıköy Fikirtepe’de son dönemde kullanımı giderek artan hatta ölümlere neden olan Bonzai ve Jamaica adlı uyuşturucu maddelerinin tehlikesine dikkat çekmek amacıyla 20 Temmuz Pazar günü bir yürüyüş düzenledi. Eylemi düzenleyen Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile Fikirtepeli gençler, On iki Camiler önünden saat 18.00’de buluştu. Bonzai’nin Fikirtepeli gençleri arasında her geçen gün daha yaygınlaştığına dikkat çeken katılımcılar, iki gencin yakın zamanda hastanelik olduğuna dikkat çekti. “Bu semtte abiler ve kardeşler olarak Bonzai ve Jamaika içmiyoruz ve içtirmiyoruz" pankartı açan mahalle sakinlerine çevreden de büyük destek vardı.Salı pazarında başlayarak Mandıra Caddesi’ne doğru devam eden yürüyüşe, bazı vatandaşlar evlerinden alkışlarıyla, bazıları da araçlarından kornalarıyla destek verdiler. Yürüyüş esnasında sık sık, “Bonzai’ye son”, Kullanma kullandırma”, “Fikirtepe Bonzaiye mezar olacak”, “Filistin’deki gençler bombalarla ölüyor, Fikirtepe’deki gençler Bonzai ile ölüyor” sloganları atıldı.
Yürüyüşe katılan mahalle sakinleri, Fikirtepe’nin çok ciddi bir sorunu haline gelen Bonzai satıcılarının mekânlarını kendi çabalarıyla kapattırdıklarını vurguladılar, uyuşturucu satıcılarına karşı kendi imkanları ve güçleriyle mücadele ettiklerine dikkat çektiler, özellikle kentsel dönüşümden sonra binaların boşalmasıyla birlikte uyuşturucu satıcılarının bölgede yoğunlaştığını vurguladılar.
Fikirtepeli gençler adına bir açıklama yapan mahalle sakini Engin Işık, “Devlet birimlerinin Fikirtepe’deki uyuşturucu tacirlerini semtimizden çıkarmalarını istiyoruz. Kullanan gençler için ise rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görmesini istiyoruz. Bonzai illeti artık çocuklarımızı öldürmesin, anaları ağlatmasın” dedi. 




 


ARŞİV