Fosseptik çukurlarına ıslah

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa çalışarak fosseptik çukurlarını ıslah ediyor.

17 Mayıs 2012 - 15:50

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa çalışarak fosseptik çukurlarını ıslah ediyor. Bu çalışmada amaç; halk ve çevre sağlığı için daha uygun bir ortam sağlamak. 8 ay boyunca devam edecek olan çalışma kapsamında 100’e yakın fosseptik çukurunun ıslah edilmesi hedefleniyor.

Yetkililer, uzun yıllar önce fosseptik çukurlarının kanalizasyona bağlı olduğunu anımsatarak, “Yağmur suları, pis su giderleri fosseptik çukurlarında su birikmesine yol açıyor. Kapatılmamış olan fosseptik çukurları, sivrisinekler ve diğer haşereler için de gözden uzak çok iyi barınma ve üreme ortamı sağlıyor. Bu fosseptik çukurları özellikle yaz aylarında pis kokuların da yayılmasına neden oluyor. Biz de bu nedenle böyle bir çalışma başlattık” dedi.

Binalarında bu gibi fosseptik çukuru olanlar Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü Vektörlerle Mücadele Birimi'ni 0 216 327 72 81 - 325 17 32 numaralı telefonlarından arayabilir.

 

Arzu İŞGÜZAR

 


ARŞİV