Fransız esintisi CAFE SHOP'ta

Bundan 40 yıl önce Balkanlardan gelen bir ailenin kızının açtığı Cafe Shop’u şimdilerde başkaları işletiyor.

10 Nisan 2015 - 09:48
Esma BAYRAKTAR
 
Bundan 40 yıl önce Balkanlardan gelen bir ailenin kızının açtığı Cafe Shop’u şimdilerde başkaları işletiyor. Ancak, Paris’te kursa gidip yapmayı öğrendiği pastaları, kurabiyeleri, kekleri, ailesinin açtığı bu kafede müşterilerine satan Makedonyalı Suna Hanım’dan bahsetmeden geçmeyelim. Suna Hanım yıllara meydan okuyarak geliştirdiği bu kafeden kendini emekli ettikten sonra, yine işinin ehli olan başka birine emanet etmiş burayı. Köprünün altından çok sular geçmiş, kafe başka bir sokağa taşınmış, sahipleri değişmiş ama lezzet ve tarz aynı kalmış.
Bahçe mobilyalarından tutun, salondaki koltuklarına, eski radyolarına, aslan bacaklı antika masalarına varıncaya kadar dekor aynı, lezzetler aynı, klasik bir Fransız kafesi.
Mutfağını yeni tekniğe göre değiştirip modernleştirmiş, eski lezzetlere yenilerini katarak, bir Fransız edasıyla gelenleri karşılıyor. Salonda zengin kütüphanesi hemen dikkat çekiyor. Bir köşede piyano… Dileyen güzel bir parça çalarak bir sürprizle keyfinize keyif katıyor.
Antika koltuk ve kanepelerde hemen hemen her dilden gazete ve dergiye göz atabiliyorsunuz. Küçük ama yemyeşil bahçesi de ayrı bir keyif…


ISPANAKLI KEKİ MEŞHUR
Cafe Shop en çok ıspanaklı kekiyle meşhur. Ispanaklı kek mi olur demeyin. Evet oluyor üstelik ıspanak tadını asla alamıyorsunuz ancak kek yemyeşil!
Türk kahveli cheesacake var ki mutlaka denemelisiniz. Buradaki Browniyi başka hiçbir yerde yeme ihtimaliniz zayıf. Bunların dışında Meksika’nın fajitasını İtalya’nın makarna çeşitlerini özellikle mantarlı biberli ve petso soslu makarnasını denemelisiniz. Birbirinden lezzetli salatalar ve ızgara et çeşitleri… Hepsinde oturmuş bir lezzet var.
Kahvaltısını da yabana atmamak gerek. Ev reçelleri, ballı kaymak, sahanda yumurta veya menemen, omlet çeşitleri, peynir çeşitleri ile çok zengin bir kahvaltı ve üstelik saat kısıtlaması yok, istediğiniz kadar uzun kalabiliyorsunuz.
Ayrıca günlük öğle menüsü çıkartarak çalışan kesime de uygun fiyatla öğle servisi veriliyor.
Kısacası günün her saatinde mutlu olacağınız, sohbetten zevk alacağınız keyifli bir mekân Cafe Shop. Bir kahve keyfi için bile denemeye değer.


Adres: Bahariye Caddesi, Hacı Şükrü Sokak, No 11, Kadıköy / 0216 449 93 30
 
 

ARŞİV