Füsun Arıkan anıldı

Kadıköylü ebru sanatçısı ve öğretmeni Füsun Arıkan 2. ölüm yıldönümünde Moda İlköğretim Okulu’nda törenle anıldı. Törende, okulun tiyatro salonunun kapısına Füsun Arıkan adına plaket asıldı.

28 Mart 2012 - 16:19

Kadıköylü ebru sanatçısı ve öğretmeni Füsun Arıkan 2. ölüm yıldönümünde Moda İlköğretim Okulu’nda törenle anıldı. Törende, okulun tiyatro salonunun kapısına Füsun Arıkan adına plaket asıldı.  

Ünlü ebru sanatçısı ve öğretmeni Füsun Arıkan, ölümünün ikinci yıldönümünde, İstanbul Moda İlköğretim Okulu Tiyatro Salonu’nda yapılan bir törenle anıldı.
Okulun Tiyatro Salonu ve Sanat Atölyelerinin geliştirilmesi ve düzenlenmesi amacıyla, Serezli-Arıkan ailelerinin ve dostlarının yaptığı bağışlar amacına ulaştı.
9 Mart Cuma günü tiyatronun fuayesinde Füsun Arıkan’a ayrılmış resimli ve ebrulu bir köşe önündeki kokteylle başlayan tören, tiyatro salonunun kapısına Füsun Arıkan adına plaket asılmasıyla sürdü. Daha sonra, tiyatro salonuna geçildi, Okul Müdürü Hatice Erdoğmuş veİlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ın ardından, Füsun Arıkan’ın ağabeyi Demir Alp Serezli, yaptığı konuşmada kızkardeşini anlattı.
Akşamın ilerleyen saatlerinde şarkıcı Sumru Ağıryürüyen ve gitarist Cenk Erdoğan’ın verdiği konser, seyircinin büyük beğenisini topladı. Geceye; Füsun Arıkan’ın ailesi, sevenleri, öğrencileri, amcası Metin Serezli ile eşi Nevra Serezli’nin yanı sıra aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Şube Müdürlerinden Hasan Demir, Fahri Cürebal ve Eğitim Müfettişi İkbal Pehlivan’ın da bulunduğukalabalık bir davetli grubu katıldı.
ANISINA SERGİ AÇILIYOR
30 Mart 2012 tarihinde de, Füsun Arıkan anısına öğrencilerinin düzenlediği; “Füsun Arıkan Atölyesi 3. Ebru Sergisi”, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi-Kardelen Salonu’nda 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında açılacak. Sergide, Füsun Arıkan’a da bir köşe ayrılacak.
 
FÜSUN ARIKAN KİMDİR?
2010 yılında aramızdan ayrılan Füsun Arıkan, 1949 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğrenimini 1961-1968 yılları arasında Çamlıca Kız Lisesi’nde yaptı ve güzel sanatlara ilk yönelişi bu okuldaki resim öğretmeni Zahide Özar sayesinde oldu. 1968 yılında başladığı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde 1973 yılında yüksek lisansını tamamlayıp, Yüksek Tekstil Desinatörü olarak mezun oldu. Ebru Sanatı ile Sacit Okyay’ın Akademi bünyesindeki atölyesinde tanıştı ve ilk derslerini ondan aldı. 1991 yılında İstanbul Karikatür Müzesinde, Vedat Vaytaş ve Köksal Çiftçi ile birlikte Geleneksel Türk Ebru Sanatı’nın tanıtılması ve canlandırılması çalışmalarına katıldı. Aynı amaçla 1992 yılında Saint Josephliler Derneği’nde ve 1994 yılından itibaren de kendi atölyesinde seminerler yönetti, kurslar açtı, sohbet toplantıları düzenledi. Radyo ve televizyon programları aracılığı ile ve yazılı basındaki makaleleri ile Ebru Sanatı’nın yaygınlaşmasına çalıştı. Üçü yurt dışında olmak üzere 16 kişisel sergi açtı. 2002 ve 2006 İstanbul Ebru Kongre Karma Sergileri’ne katıldı. Her iki kongrenin panellerinde konuşmacı olarak yer aldı. Kendi atölyesinde öğrenciler de yetiştirdi.

ARŞİV