Füze kalkanı protestosuna sert müdahale

Malatya Kürecik'te kurulması kararı alınan füze kalkanını protesto etmek için AKP Kadıköy İlçe binasında pankart asma eylemi yapmaya çalışan gençler, gözaltına alındı...

12 Ekim 2011 - 16:15

Malatya Kürecik'te kurulması kararı alınan füze kalkanını protesto etmek için AKP Kadıköy İlçe binasında pankart asma eylemi yapmaya çalışan gençler, gözaltına alındı.

Sosyalist Gençlik Derneği üyesi oldukları öğrenilen 4 kişi, Hasanpaşa'da bulunan AKP Kadıköy İlçe binasına geldi. Binaya girer girmez gözaltına alınmak istenen gençlerle polisler arasında arbede yaşandı. AKP binasından pankart sarkıtmak istedikleri öğrenilen gençler, polisler tarafından yerlerde sürüklenerek ve darp edilerek gözaltına alındı.
Polisin çok sert şiddet uyguladığı SGD üyeleri, “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “NATO'dan çıkılsın üsler kapatılsın” ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı.
Gençler, gözaltına alınırken AKP'nin, ABD ve İsrail'in çıkarları için Malatya Kürecik'e füze kalkanı kurulmasına izin verdiğini söyledi, halka füze kalkanına karış direnme çağrısı yaptı.
Gözaltına alınan Alev Antoninya, Okan Danacı, Ersin Şen ve soyadı öğrenilemeyen Çağrı isimli gençler, Kadıköy Rıhtım Karakolu'na götürüldü. Gençler sorgularının ardından serbest bırakıldı...
 
Fotoğraflar: Etkin Haber Ajansı / ETHA

ARŞİV