Gazanfer Özcan sahnede anıldı

Usta tiyatrocu Gazanfer Özcan ölümünün altıncı yıl dönümünde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde adının verildiği sahnede oynanan tiyatro oyunuyla anıldı

20 Şubat 2015 - 10:45
Usta tiyatrocu Gazanfer Özcan ölümünün altıncı yıl dönümünde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde adının verildiği sahnede oynanan tiyatro oyunuyla anıldı

Berivan TANRIVERDİ

 Birçoğumuzun Kuruntu Ailesi’nin emekli memuru Hüsnü Kuruntu ya da Avrupa Yakası’nın Tahsin Amcası olarak televizyon dizilerinden hatırladığımız usta tiyatro ve dizi oyuncusu Gazanfer Özcan ölümünün altıncı yıl dönümünde Kozyatağı Kültür Merkezi’nde anıldı. Kadıköy Belediyesi’nin hazırladığı gecede, “Abim Geldi” adlı tiyatro oyunu, usta oyuncunun ve eşinin adının verildiği Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde ücretsiz olarak sahnelendi.

 

Yoğun kar yağışına rağmen salonun tamamını dolduran tiyatro severler, tiyatro oyun ile Gazanfer Özcan’ı anmanın çok anlamlı olduğunu belirttiler.

“ÖZLEMLE ANIYORUZ”
İşte tiyatroseverlerin geceye ve Özcan’a dair yorumları:

Caner Baykal: Yıllar önce Gazanfer Özcan’ı tiyatro sahnesinde izlemiştim ama aklımda en çok kalan hali televizyon dizilerinde canlandırdıkları karakterler.

Asuman Hoşman: Avrupa Yakası dizisindeki Tahsin karakterini izlerken kahkahalara boğulurdum. Bugün de sahnelenen oyunu çok beğendim, Gazanfer Özcan’ı böyle anmak daha anlamı geldi bana. Onu dizilerindeki o güleç haliyle hep hatırlayacağız.

Tuğçe Hoşman: Gazanfer Özcan denilince canlandırdığı komedi karakterleri aklıma geliyor. Avrupa Yakası dizisindeki karakterini ben de hiç unutamam. Onun gibi bir sanatçının bir daha gelebileceğine inanmıyorum. Gazanfer Özcan gibi birçok eski ve önemli sanatçı var fakat onun yeri bizler için daha farklı. Canlandırdığı karakterlerle bizden biri gibiydi. Onu çok özlüyoruz. Bugün de onun anısı için gösterilen “Abim Geldi” oyununu çok beğendim.

“ABİM GELENE KADAR”
Seyircilerin büyük beğenisini kazanan “Abim Geldi” oyunun yönetmenliğini Bora Severcan yapıyor; Volkan Severcan, Bekir Aksoy, Yeliz Şar, Melda Gür, Pelin Akil ve Seyhan Şaşko gibi tiyatro ve dizilerin sevilen oyuncuları oyunda yer alıyor.
Bir komedi yapımı olan oyunun konusu ise şöyle gelişiyor: 70’li yıllarda İstanbul Cihangir’de yaşan Tansu isimli yakışıklı bir adam, birbirinden güzel üç hostes, aksi bir hizmetçi ve mülayim bir abi. Tansu kurduğu muhteşem sistem sayesinde üç sevgilisini d rahatça idare edebilmektedir ancak her şey abisi gelene kadardır… 

ARŞİV