Gazete Kadıköy 600. sayısını KUTLADI

Dile kolay, Gazete Kadıköy tam 600. sayısına ulaştı. 11 yıldır düzenli olarak yayınlanan Gazete Kadıköy, yerel bir gazete için önemli bir sayıya ulaşmış bulunuyor. Gazete ekibi olarak bundan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu başarıya ulaşmamızda bize yardımcı olan herkese ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen değerli okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

18 Ağustos 2011 - 14:35

Gazete Kadıköy, dile kolay bu hafta 600. sayısına ulaştı. Bu gerçekten bir yerel gazete için büyük bir başarı. Gazete Kadıköy ekibi olarak 600. sayıya ulaştığımız için gururlu ve mutluyuz. Türkiye'de yerel gazetelerin ömrü-Anadolu'daki babadan oğula geçen gelenekselleşmiş gazeteler dışında-ne yazık ki fazla uzun olmaz ya da yayın periyotları düzenli değildir. Bunun en büyük nedeni de yaşadıkları ekonomik sıkıntılardır, bunun üstüne bir de halkımızın gazete okuma alışkanlığının olmamasını koyun, yerel basının yaşadığı sıkıntıyı daha iyi anlayabilirsiniz. Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da ve ilçemiz Kadıköy'de de tabii ki bazı yerel gazeteler yayınlandı. Fakat uzun soluklu olan, yıllardır yayınına düzenli olarak devam eden gazete sayısı neredeyse yok denecek kadar az. Gazete Kadıköy de 11 yıl önce yola çıkarken bu şartlarda yayın hayatına başladı. Ancak Gazete Kadıköy'ün yola çıkarken en büyük şansı, Kadıköy gibi Türkiye'nin eğitim-kültür seviyesinin en üst düzeylerde olduğu bir ilçede yayınlanacak olmasıydı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de yerel bir gazete yapılması fikrini hayata geçirirken, en büyük desteğin Kadıköylüler'den geleceğine, ilçelerinin gazetesine sahip çıkacaklarına inanıyordu. Kadıköy'de yerel bir gazeteye ihtiyaç olduğu apaçık ortadaydı. Ulusal gazeteler, Türkiye ile ilgili haberleri, siyasal gelişmeleri sayfalarına taşırken, aslında günlük hayatımız için büyük önem taşıyan yerel haberlere yeteri kadar yer veremiyorlar, bu yüzden yerel gazetelerin yayınlanması büyük önem taşıyor. Gazete Kadıköy de bu eksikliği gidermek için yola çıktı ve ilçeyle ilgili her tür gelişmeyi 11 yıldır düzenli olarak sayfalarına taşıyor. 11 yıldır, Kadıköylüler her Cuma günü Gazete Kadıköy'ü okuyorlar, görüş, düşünce ve eleştirilerini de hemen bize yansıtıyorlar. Gazete Kadıköy 11 yıl önce yola çıkarken en çok Kadıköylülere güvenmişti, bu güveninde de yanılmadı, gazete uzun yıllar boyunca yönetimleri birkaç kez değişmesine rağmen ilk çizgisini korumayı başardı. Kadıköy'le ilgili her şey Gazete Kadıköy sayfalarında yer buldu. İlçenin sorunları, gelişen olaylar, polis-adliye, kültür-sanat, spor ve Kadıköy'le ilgili her tür haber sayfalarımızda yayınlandı ve yayınlanmaya da devam ediyor. Gazete Kadıköy, ilçenin adeta yerel belleği, aynası oldu....

SES GETİREN HABERLERİMİZ

Gazete Kadıköy, geçen 11 yıllık süre içinde Kadıköy'ün birçok sorununa sahip çıktı, sorunları manşete taşıdı, fikri-takip ilkesiyle de haberleri takip etti, etmeye de devam ediyor.
İlçenin tarihi, kültürel değerlerine, kent mirasına sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek Gazete Kadıköy için önemli, yaptığımız haberler de bunun kanıtı. Geçen yıllarda da bu haberlere büyük önem verdik, Kadıköy'ün yeşil alanlarına, değerlerine sahip çıktık, kamuoyunun gündemine taşıdık.
Örneğin Göztepe Bağdat Caddesi'nde Tarım İl Müdürlüğü’nün, Devlet Malzeme Ofisi'nin ve Kuşdili Çayırı’nın yeşil kalması için verdiğimiz mücadele devam ediyor. Bu konulardaki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Haydarpaşa Garı için de sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ettik, tüm gelişmelere sayfamızda yer vermeye devam ediyoruz. Gazhane'nin korunması, Göztepe'de Meteoroloji arazisine yapılan ve çevre sakinlerinin büyük tepkisine neden olan Gökkafes'le ilgili haberler de gazetemiz sayfalarında yer alıyor. İlçemizde spor kompleksinin olmaması, Fikirtepe'de yaşanan imar sorunu ve kentsel dönüşüm tartışmaları, Kadıköy'ün tüm ana caddelerinin İSPARK tarafından otoparka çevrilip trafiğin tamamen kilitlenmesi, sadece Kadıköy'ün değil İstanbul'un da en önemli çevre sorunlarının başında gelen Kurbağalıdere'nin yarattığı problemler de sık sık gazetemize manşet oluyor. Kadıköy Belediyesi'ne yeşili korumak adına hakkında açılan soruşturmalar, son olarak Erkek Öğrenci Yurdu'nun kapatılması, ilçemiz için önemli kültür merkezlerinden olan Kadıköy'deki konservatuvarın taşınması, minibüs terörü de diğer manşet konularımızdan. İlçenin bir diğer önemli sorunu olan Kadıköy Rıhtımı ve meydanının yıllardır süren düzensizliği de sayfalarımızda yer buluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir devam eden Metro çalışmaları ve neredeyse önüne gelenin kiraladığı standlar yüzünden Kadıköy Meydanı'nda ve rıhtımında yürümek imkansız hale geldi. Bu konularla ilgili gelişmeleri de sık sık takip ediyoruz.
Yıkılmaya yüz tutan tarihi değerleri ve köşkleri, sorunları olan okulları ve spor salonlarını manşetlerimize taşıyıp, ilgililerin onlara sahip çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kadıköy Belediyesi'nin, Kaymakamlığın, Emniyetin ve Spor müdürlüğünün çalışmalarını da okurlarımıza aktarıyoruz, bu anlamda resmi kurumlarla vatandaşın arasında bir köprü görevini de yerine getirmiş oluyoruz.
Gazetemizde tabii ki sadece sorunlar haber olmuyor. İlçemizin canlı, renkli gündemini de takip ediyoruz. Kültür-sanat etkinlikleri, sağlık haberleri, hayata geçirilen projeler, renkli haberler de ilçemizin gülen ve aydınlık yüzünü sayfalarımıza taşıyor. İlçemizin önde gelen kültür-sanat, spor, siyaset adamlarıyla yaptığımız söyleşiler, röportajlar sayfalarımızda yer buluyor.
Aynı zamanda Kadıköy Belediye Gönüllüleri'nin de sesi ve kulağı olan Gazete Kadıköy'de gönüllülerin her türlü etkinlik, haber ve duyuruları her hafta 4. sayfamızda yer alıyor.

GAZETE KADIKÖY'Ü KİMLER HAZIRLIYOR?

Gazete Kadıköy'ün çıkış tarihi, 1999 yılına dayanıyor. Feneryolu Dr. Faruk Ayanoğlu Caddesi 10 numaralı küçük binada 7 Kasım 1999 tarihinde büyük bir heyecan yaşanmıştı. Kadıköy'ün gazetesi Gazete Kadıköy’ün doğum günüydü o gün… Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk inanmış, “gazete çıkarılmasına” onay ve destek vermişti, başta "tutar mı acaba" kaygısı yok değildi ama aradan geçen yıllar bu endişeyi boşa çıkardı. Kadıköylüler gazetelerine sahip çıktı, kendini gazetenin bir parçası olarak gördü, Gazete Kadıköy olarak Kadıköylüler'le birlikte çıktığımız bu yolda hiçbir zaman yalnız kalmadık, gazeteyi yapan ekipler değişse de bu gönül bağı hiç kopmadı.
Gazetede görev yapan her ekip de bu bilinçle görev yaptı. Gazeteyi son 1,5 yıldır yeni bir ekip hazırlıyor. 1,5 yıl önce Gazete Kadıköy için önemli değişiklikler oldu. İlk olarak Gazetemiz 10 yıldır hizmet verdiği Dr. Faruk Ayanoğlu Caddesi'nden Kadıköy Belediyesi'nin 4. katındaki yeni yerine taşındı. Daha genç bir ekip göreve geldi. Bu süreçte değişmeyen tek şey Kadıköy Belediye Başkanı'nın Gazete Kadıköy'e verdiği büyük önem ve destek oldu. Başkan Öztürk, her koşulda gazeteye sahip çıktı, gazeteye inandı ve yayın hayatının 11 yıl boyunca kesintisiz sürmesini sağladı.
Şimdi de sizlere gazetenin son döneminde görev yapan personeli yani kendimizi tanıtalım. Her hafta cuma günü sizlerle buluşan Gazete Kadıköy'ü aslında bir gazete için mütevazı sayılabilecek sayıda personel hazırlıyor. Genç ve dinamik Özel Kalem Müdürümüz Kadriye Kasapoğlu gazetemizin her aşamasında bize destek veriyor. Tüm sorunlarımızda ilk olarak kendisine başvuruyoruz ve o da çözüm üretiyor, bize yardımcı oluyor. Yayın kurulu üyemiz Burcu Bitlis de gazetemizle ilgili fikir ve görüşleriyle destek veriyor. Yayın Kurulu üyemiz ve Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanı Arife Avcu Çallıoğlu ise deneyimli bir gazeteci olması nedeniyle bizim için çok değerli, önerileri, yazdığı haberler (Aslında bizler daha sık yazmasını diliyoruz. Bunu da not düşmüş olalım) gazetemize zenginlik katıyor. Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanlığı'nda çalışan tüm arkadaşlarımızdan büyük destek görüyoruz, onlardan gelen fotoğraflar ve yazdıkları yazılar sayfalarımıza renk katıyor. Gürbüz Engin, Serkan Okay, Sinem Tezer, Murat Mehmet Aydın'a katkılarından dolayı teşekkür borçluyuz. Basın Danışmanlığı'nda görevli olan bir diğer arkadaşımız Ulaş Yılmaz, aynı zamanda Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, gazetenin yayın politikası hakkında bize yardımcı olan, haberler yazan Ulaş, aynı zamanda her hafta merakla okuduğunuz Kitap Köşesi'ni hazırlıyor.
Şimdi tüm mesaisini Gazete Kadıköy için harcayan arkadaşlarımıza gelelim. Gazete Kadıköy'deki çalışan arkadaşlarımız genç olmalarına rağmen, çoğu ulusal basında da çalışmış, yaşlarıyla orantılı olmayan bir deneyime sahipler. Gökçe Uygun, uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi'nde çalıştıktan sonra yolu Gazete Kadıköy'le kesişti. Yeni ekibin en eski isimlerinden biri olan Gökçe'yi gazetenin joker'i olarak nitelendirebiliriz. Gökçe, eğitim, kültür-sanat, röportaj pek çok alanda haberler, söyleşiler yapıyor, sürekli üretiyor.... Semra Çelebi denince ise Gazete Kadıköy'ün kültür-sanat sayfaları ilk olarak akla geliyor. Ancak Semra'yı sadece kültür-sanat'la sınırladırırsak ona büyük haksızlık olur. Semra da gazetemizin diğer elemanları gibi çeşitli türlerde haberleri başarıyla kotaran bir gazeteci arkadaşımız. Gazetenin birçok manşet haberinde onun imzası var. Bir de Semra sayesinde Gazete Kadıköy'de kadın ve eylem haberlerini de daha sık görüyorsunuz. Kendisi de sıkı bir aktivist olan Semra neredeyse ilçedeki her türlü eylemi izleyip, onların sesi, kulağı oluyor.
Mustafa Sürmeli de her tür haberin altından başarıyla kalkan bir arkadaşımız. Akademik özelliği olmasından dolayı haberlerde hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Mustafa, gazetemizin spor sayfasını da hazırlıyor. Büyük bir eksiklik olan yerel spor faaliyetlerini ayrıntılarıyla işleyip, yazıyor.
Bir gazeteye karakter veren, tarzını yaratan en önemli noktalardan biri sayfa düzenidir. Siz istediğiniz kadar güzel, renkli haberler yapın, en başarılı fotoğrafı çekin, eğer sayfa düzeni, mizanpaj iyi olmazsa bir eksiklik var demektir. Bizler bu konuda çok şanslıyız. Deneyimli görsel yönetmenimiz Mehmet Gürdil ile grafiker arkadaşımız Yasemin Özgüneş, Gazete Kadıköy okurları için en güzel sayfaları hazırlıyor.
İnternet sayfamızı yapan Endam Yer, aramıza katılalı 9 ay oldu, sizin de fark ettiğiniz gibi son aylarda internet sayfalarımız daha bir farklılaştı, renklendi.
Reklam Koordinatörümüz Esma Bayraktar sayesinde Gazete Kadıköy'e giren ilan ve reklamların sayısı da her geçen gün artıyor. Okurlarımız Gazete Kadıköy'e güveniyor, ilan ve reklamları için en doğru adres olarak görüyorlar. Esma Hanım'ın hazırladığı, okurlarına lezzet mekânlarını tanıttığı Lezzete Yolculuk köşesi de gazetemizin en çok okunan köşelerinden biri haline gelmiş durumda.
Gazetemizin her hafta baskıya götürüp dağıtımını sağlayan Erdem Ersan'a, Kadri Meşe'ye ve Merkez Garaj çalışanlarına da teşekkür ediyoruz.
Gazetemize dışardan katkı sağlayanlara da büyük teşekkür borcumuz var. Yazdıkları yazılarla, yaptıkları değerlendirmelerle her hafta gazetemizin köşelerinde onların imzaları var. Gazete Kadıköy'e büyük emeği geçen aynı zamanda köşe yazarı olan İnal Aydınoğlu'na, diğer köşe yazarlarımız Murat Katoğlu'na ve Aslı Ayhan'a kucak dolusu teşekkürler.... Evcil Dostlarımız köşemizi dönüşümlü olarak hazırlayan Veteriner İşleri Müdürümüz Vet. Hekim Ali İhsan Mete ile Veteriner Hekim Aytaç Sedat Kaval'a, Tüketici köşemizi hazırlayan Şükran Eroğlu'na, Sinema köşemizi hazırlayan Dersim Özel'e, Sosyal Tasarım köşemizi hazırlayan Sercan Duygan'a da teşekkür ediyoruz.
Gazete Kadıköy'e yayın hayatının başından beri destek olan Kadıköylü araştırmacı-yazar Dr. Müfid Ekdal'ın, deneyimli gazeteci Gül Sökmen'in, Kadir İncesu'nun, Nusret Karaca'nın ve Muzaffer Ayhan Kara'nın da isimlerini anmamak olmaz.
Gazetemiz çıktığı günden bugüne kadar Kadıköy’e gelen tüm kaymakamlar, adliye görevlileri, emniyet, milli eğitim müdürleri ve diğer birim müdürleri de gazetemize destek verdi.
Geçen 11 yıl içinde bize destek veren, adını unuttuğumuz unutmadığımız herkese Gazete Kadıköy olarak içten teşekkür ediyoruz.


Kadıköylüler'le 1000. sayımızda buluşmak üzere..

 Av. Selami Öztürk (Kadıköy Belediye Başkanı) : 12 yıl öncesine dönüp baktığınızda bugün bir rüya gibi. Çünkü bir yerel gazetenin Türkiye’de 12 yıl sürede yaşamını sürdürmesi son derece güç bir olay. Bu bakımdan özellikle bu anlamda öncü bir gazete. Gazete Kadıköy’ün en önemli özelliği tamamen yerel haber vermesi. Belediye tarafından çıkarılmakla beraber sadece belediye haberlerini veren bir gazete değil, bu anlamda tam bir yerel gazete sıfatını kazanmış durumda. Ciddi bir okur kitlesi var. 100 binin üzerinde de bir okuyucu kitlesi var. Gazete gecikse, dağıtımında bir aksaklık olmuşsa hemen geri dönüşler oluyor okurlardan. Gazetenin sürekli izlenen, okuyucu kitlesi olan, izlenen bir gazete haline gelmiş. Bu son derece önemli. Gazete Kadıköy’ün gazetecilik anlayışının dışında bir işlevi daha var. Belediye bu sayede çok daha broşür çıkarma ve reklam yapma gereği duymuyor. Birçok etkinliğini Kadıköylülere duyurmada gazeteyi araç olarak kullanıyor. Gazete Kadıköy aslına bakarsanız tüm Kadıköylülerin oldu. Nice yıllara....

GAZETEMİZE DAİR GÖRÜŞLER

-Hasan Karahan (Kadıköy Kaymakamı):

İLÇEMİZİN GÖZÜ VE KULAĞI

Gazete Kadıköy'ün 600. sayıya ulaşmış olması hepimize gurur veriyor. İlgiyle, düzenli olarak takip ettiğimiz Gazete Kadıköy, ilçemizin gözü ve kulağı konumundadır. Objektif haber anlayışı ile kaliteli yayın çizgisinden şaşmayan Gazete Kadıköy'ün devamlı olmasını diliyorum.


-Kemal Cambaz (Eski Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı-İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcısı):

HER CUMA GÜNÜNÜ MERAKLA BEKLİYORUZ


Yaklaşık 8 yıl boyunca Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten, İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Cambaz, Gazete Kadıköy’ün hayatındaki önemini şu sözlerle anlatıyor: “Gazete Kadıköy, Kadıköy ile ilgili haberleri aldığımız en önemli yayın organı. Her Cuma gününü merakla bekliyoruz. Cuma günü elimize geçen gazeteyi zevkle okuyoruz. Çünkü Kadıköy’le ilgili bütün bilgileri bu gazeteden almak mümkün. Gerek aktüel faaliyetler, gerek sanatsal aktivitelerle dolu dolu bir gazete… Başarılarınızın devamını diliyorum ve nice nice 600’üncü sayılara diyorum.”

-Hakan Boydak (Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü):

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİYOR

Gazete Kadıköy ailesini çok sevdiğimizi belirtmek isterim. Gazete Kadıköy kamuoyunu bilgilendiriyor, aydınlatıyor. Bu anlamda güzel bir görev üstleniyor Gazete Kadıköy. 600’ncü sayısını çıkaran Gazete Kadıköy’ün 6000’nci sayılara ulaşması dileğiyle Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Gazete Kadıköy ekibine çok teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

SİZLERDEN GELEN YORUMLAR


• Gazete Kadıköy’de yayınlanan bayan futboluyla ilgili haberden dolayı teşekkür ederim.Haber içerik olarak çok güzel. Fotoğraflar da öyle. /Özcan Ayanoglu

• Hazırlayanlara-yapanlara-emek verenler-herkese çok teşekkür…/Ali Aydın


• İyi ki varsınız başarılarınızın devamını dileriz. Şahsım ve arkadaşlarımın adına Kadıköy Belediyesi’ne ve size çok teşekkür ederiz. /Melike Erkahraman

• Haberler bir yana fotoğraflar da çok etkileyici, ellerinize sağlık. /Hazım Öztekin

• Kadıköy’ün sesi, Gazete Kadıköy’ü her Cuma sabırsızlıkla bekliyoruz.. /Aysun Acar

• Kültür sanat sayfanızı takip ediyorum, Kadıköy sanat cenneti, ellerinize sağlık. /Mert Celal

• Dopdolu bir Gazete, her hafta takip ediyorum./Kamuran Tekin
 


ARŞİV