Gazete Kadıköy 700. sayısına ulaştı

Dile kolay Gazete Kadıköy, 700. sayısına ulaştı. Bu hafta, 700. sayımızın gurununu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazetemize ilk çıktığı Kasım 1999 yılından beri 14 yıl destek olan, bize inanan, bizimle bağını hiçbir zaman koparmayan tüm okurlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

15 Ağustos 2013 - 16:01


Şule  ÖZÇELİK
Bu hafta elinizde Gazetemizin 700. sayısı bulunuyor. Günlük hayatın yoğunluğu içinde fark etmesek de böyle özel rakamlar zamanın nasıl geçtiğini insana hissettiriyor. Tüm Gazete Kadıköy ekibi olarak 700. sayıya ulaşmamızın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye gibi ulusal basının bile pek çok zorlukla mücadele ederek yayın hayatına devam edebildiği bir ülkede yerel bir gazetenin 700. sayıya ulaşmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Her geçen gün artan maliyetler nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan yayın organları son dönemlerde etkisini giderek arttıran sansür sıkıntısını da yaşıyor. Sadece, 27 Mayıs’ta başlayan Gezi Parkı olaylarından bugüne kadar, işten atılan, istifa eden ya da zorunlu izne çıkarılan sayısı 3 Ağustos Cuma günü itibarıyla 80’e yaklaştı. Tabii ki bu sürecin öncesi vardı ve devam edecek gibi görünüyor. Gazete Kadıköy olarak 700. sayıya ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığımız bugünlerde sadece düşüncelerini yazdıkları için işlerine son verilen meslektaşlarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir yandan da işimizi en işi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gazete Kadıköy, yayın hayatına başladığı Kasım 1999 tarihinden beri Kadıköylülerin sesi olmayı hedefledi. Kadıköy’ü ilgilendiren her tür olay sayfalarımızda yer aldı ve almaya da devam ediyor, ancak son aylarda özellikle Gezi Parkı sürecinden sonra Türkiye’nin yaşadığı olağanüstü günler, gazetemizdeki haberlerin çeşitliliğini arttırdı.
Gezi Parkı sürecinini yaşadığımız bu son aylarda Kadıköylüler, geçmişte de olduğu gibi bu gün de doğru bulmadığı tüm gelişmelere itiraz ediyor, çeşitli eylemler yapıyor, demokratik hakkını kullanıyor, nerede bir yanlış görse üzerine gidiyor. Kadıköy, her zaman olduğu gibi demokratik, özgür, laik bir toplum düzenini yaşatmak isteyenlerin öncüsü oluyor. Gazete Kadıköy olarak 14 yıldır ilçemizde yapılan her türlü eylemi sayfalarımızda sizlere ulaştırmayı ilke edindik. Dolayısıyla Gezi Parkı eylemlerine de kayıtsız kalmadık. Taksim’deki eylemler, Kadıköy’ün parklarında forumlar, toplantılar ve yürüyüşlerle devam ediyor. Tüm etkinlikleri sizler için izlemeye devam ediyoruz.
Gazete Kadıköy olarak, ilçeyi ilgilendiren her tür olayı ve gelişmeyi takip etmek olmazsa olmazlarımızdan. Bu düşünceden hareketle, geçmiş dönemde Tarım İl Müdürlüğü ve Göztepe 60. Yıl Parkı’nın yapılaşmaya açılması kararlarına karşı Kadıköylülerin mücadelesini sayfalarımıza taşıdık. Son olarak Kuşdili Çayırı’na AVM yapılması kararına karşı Kadıköylülerin mücadelesinin her aşamasını haber yaptık. Aynı şekilde Kalamış Marinası’nın özelleştirilmemesi, Hasanpaşa Gazhanesi’nin korunması, Haydarpaşa Garı’nın gar olarak kalması, banliyö hatlarına ve tarihi tren istasyonlarımıza sahip çıkılması için gösterilen tüm çaba ve eylemler de gazetemiz sayfalarında geniş yer buluyor.
Kadıköy Boğası’na da sahip çıktık, kentsel dönüşüm sürecindeki Fikirtepe’de yaşanan imar sorunları da sık sık sayfalarımıza konu oldu ve olmaya da devam edecek.
Kadıköy Belediyesi’nin, Kaymakamlığın, Emniyetin ve spor kulüplerinin çalışmalarını da Kadıköylü’ye duyurarak resmi kurumlarla vatandaşın arasında köprü görevini yapıyoruz.
Gazetemizde sadece olumsuzluklar haber olmuyor, Kadıköy’ün yoğun ve renkli gündemini de yakından takip ediyoruz. Kültür-sanat etkinlikleri, sağlık haberleri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin hayata geçidiği tüm projeler, renkli haberler de ilçemizin gülen ve aydınlık yüzünü sayfalarımıza taşıyor. İlçemizin önde gelen kültür-sanat, spor, siyaset adamlarıyla yaptığımız söyleşiler, röportajlar sayfalarımızda yer alıyor. Aynı zamanda Kadıköy Belediye Gönüllüleri'nin de sesi ve kulağı olan Gazete Kadıköy’de gönüllülerin her türlü etkinlik, haber ve duyuruları, her hafta 4. sayfamızda.

14 YIL ÖNCE YOLA ÇIKTIK
Gazete Kadıköy’ün ilk sayısı, 14 yıl once Kasım 1999 tarihinde çıktı. O zaman Feneryolu Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi’ndeki 10 numaralı küçük tarihi binada yayınlanıyordu Gazete Kadıköy.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk her zaman olduğu gibi Kadıköylülere inanmış, Kadıköylülerin yerel bir gazeteye ihtiyacı olduğunu görerek, gazeteye onay ve destek vermişti, aradan geçen 14 yıl boyunca da bu destek ve ilgisini hiç eksik etmedi. Gazete Kadıköy çalışanları olarak Kadıköy Belediye Başkanımız Selami Öztürk’e çok teşekkür ediyoruz.
Kadıköylüler de gazetelerine sahip çıktı, kendilerini gazetenin bir parçası olarak gördü, bizi hiç yalnız bırakmadılar, onlarla aramızdaki gönül bağı hiç kopmadı. İnternetin baş döndüren gelişmesi, sosyal medyanın öneminin artmasına rağmen okurlarımız bizden hiç vazgeçmedi. Tüm okurlarımıza bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz.
14 yıldır her hafta gazetemizin baskıya okurlarıyla buluştuğu cuma sabahları işe hep tatlı bir heyecanla gelmeye devam ediyoruz. O gün gazetemizin okurlarla buluşma günüdür ve okurlarımızın o haftaki yeni sayımızla ilgili görüş, düşünce ve önerilerini aynı gün bizimle paylaşır. Bir haberle, fotoğrafla ilgili yaptıkları her tür yorum bizi ilk günkü gibi sevindirir, eleştirileri ise daha bir dikkatle dinler, eksikliklerimizi gidermeye çalışırız. Gazetemizin ekibi geçen yıllar içinde değişse de bu ilkemiz hiç değişmedi.

BİZ KİMİZ?
Daha önceki sayılarımızda size kendimizi biraz da olsa tanıttık. Nasıl ki 14 yıl içinde ekipler değişse de doğru, dürüst, tarafsız habercilik ilkemiz değişmedi. Değişmeyen bir diğer şey de Gazete Kadıköy’ü hazırlayan ekiplerin ilk günkü gazetecilik heyecanlarını hiç kaybetmemeleri ve gazetenin çok geniş ekipler tarafından değil de bir gazete için mütevazı sayılabilecek sayıda personelle hazırlanmasıydı. 
Gazeteyi son 3,5 yıldır geçmişe oranla daha genç bir ekip hazırlıyor. Arkadaşlarımız genç ama hepsi mesleklerinde deneyimli. Zaten bunu siz de gazetemizi okuyunca anlıyorsunuz.
Gazete için son 3,5 yıllılk süreçte bir diğer önemli değişiklik ise Gazetemizin 10 yıldır hizmet verdiği Dr. Faruk Ayanoğlu Caddesi’nden Kadıköy Belediyesi’nin 4. katındaki yeni yerine taşınması oldu. Bunun dışında yayın ilkelerimize bağlı kalarak gazetemizi kesintisiz olarak her hafta hazırlamaya devam ediyoruz.
Gazete Kadıköy’ü kimler hazırlıyor derseniz, size biraz da kendimizi tanıtalım.
Gazetemizin her aşamasında bize destek veren Yayın Kurulu üyemiz ve genç Özel Kalem Müdürümüz Kadriye Kasapoğlu’na ne zaman başımız sıkışsa başvuruyoruz. O da anında çözüm üretiyor, bize yardımcı oluyor. Yayın kurulu üyemiz Burcu Bitlis fikir ve görüşleriyle Gazetemize büyük katkı sağlıyor. Bir diğer Yayın Kurulu üyemiz Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanı Arife Avcu Çallıoğlu ise hem deneyimli bir gazeteci hem de başımız sıkıştığında başvurduğumuz bir diğer önemli isim.
Yayın kurulu üyelerimize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanlığı'nda çalışan Gürbüz Engin, Serkan Okay, Sinem Tezer ve Murat Mehmet Aydın, fotoğrafları, yazıları, görüş ve düşünceleriyle bize her zaman destek veriyorlar. Onlara teşekkür borçluyuz.
Yakın bir zamana kadar Basın Danışmanlığı'nda görevli olan artık Kadıköy Belediyesi Sosyal Medya Bürosu Sorumluluğu görevini yürüten Ulaş Yılmaz, aynı zamanda Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü sürdürüyor. Desteği için teşekkürler…
Şimdi tüm mesaisini Gazete Kadıköy için harcayan arkadaşlarımıza gelelim. Deneyimli muhabir arkadaşımız Gökçe Uygun, eğitim, kültür-sanat, röportaj pek çok alanda haberler, söyleşiler yapıyor, üretmeye devam ediyor.. Geniş bir haber yelpazesi olan Gökçe’nin imzasını her haberde görmek mümkün.
Ağırlıklı olarak Gazete Kadıköy'ün kültür-sanat sayfaları hazırlayan Semra Çelebi, her tür haberi izliyor. Kendisi de sıkı bir aktivist olan, sadece Kadıköy’deki değil neredeyse İstanbul’daki her türlü eylemi izleyen Semra, Gezi Parkı sürecindeki haberleri de yakından takip ederek, sayfalarımıza taşıdı. 
Akademik özelliği olmasından dolayı haberlerde hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan Mustafa Sürmeli, pek çok haberi takip etmesinin yanı sıra her hafta spor sayfamızı da hazırlıyor. İlçedeki amatör sporun nabzını tutuyor, spor faaliyetlerini ayrıntılarıyla işleyip, yazıyor. 
Tabii ki bir gazete sadece yazı işlerinden ibaret değil. Önüne gelen malzemeyi yanı yazı, fotoğrafı ve ilanları en iyi şekilde tasarlayıp sayfa tasarımı yapan arkadaşlarımızın da gazeteye büyük emeği var. İçerik ne kadar zengin olursa olsun o gazetenin sayfa düzeni, mizanpajı iyi olmazsa bir şeyler eksiktir. Bizler bu konuda çok şanslıyız. Deneyimli görsel yönetmenimiz Mehmet Gürdil ile grafiker arkadaşımız Yasemin Özgüneş, Gazete Kadıköy okurları için en güzel sayfaları hazırlıyor.
Gazeteler için en önemli gelir kaynakları, satıştan elde edilen rakamlar ve ilan-reklam gelirleridir. Uzun yıllardır gazetemizin ilan-reklam çalışmalarını tek başına yürüten Esma Bayraktar’a genç arkadaşımız Özge Özveren’in de katılmasıyla birlikte Gazete Kadıköy'e giren ilan ve reklamların sayısı da her geçen gün artıyor.
Gazete Kadıköy'e güvenen, ilan ve reklamları için en doğru adres olarak bizi gören okurlarımıza teşekkür ediyoruz.
Gazetemizin her hafta baskıya götürüp dağıtımını sağlayan Erdem Ersan'a ve Merkez Garaj çalışanlarına da teşekkürler.
Gazetemize dışardan katkı sağlayanlara da büyük teşekkür borcumuz var.
Yazılarıyla, her hafta gazetemizdeki köşelerinde okurlarımızla buluşan İnal Aydınoğlu’na (Aynı zamanda gazetemizin kuruluşunda da büyük emeği olan), Murat Katoğlu'na, Aslı Ayhan’a, Tüketici köşemizi hazırlayan Şükran Eroğlu'na teşekkürler…
Gazete Kadıköy'e yayın hayatının başından beri destek olan Kadıköylü araştırmacı-yazar Dr. Müfid Ekdal’a, deneyimli gazeteci Gül Sökmen’e, Kadir İncesu’ya, Nusret Karaca’ya ve Muzaffer Ayhan Kara’ya da katkıları için ne kadar teşekkür etsek az.
Gazetemiz çıktığı günden bugüne kadar Kadıköy’de göreve gelen tüm kaymakamlar, adliye görevlileri, emniyet, milli eğitim müdürleri ve diğer birim müdürleri de gazetemize her zaman destek verdiler, aramızda yakın bir işbirliği kurmayı başardık. Hepsine teşekkür ediyoruz. 
Geçen 14 yıl içinde bize katkı veren adını unuttuğumuz unutmadığımız herkese Gazete Kadıköy olarak teşekkür ediyoruz.
Nice 100. sayılarda buluşmak üzere…

ARŞİV