Gazete Kadıköy ekibine gözaltı!

10 Temmuz Cuma günü Kadıköy İskelesi önünde Gazete Kadıköy dağıtan gençler, polis ve özel güvenliğin müdahalesi ile darp edilerek gözaltına alındılar

24 Temmuz 2015 - 10:13
Kadıköy İskelesi önünde gazetemizin dağıtımını gerçekleşen gençlerden Ece Ünsal o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sabah 4 kişi gazeteyi dağıtıyorduk. Hava çok sıcaktı ve güneş vardı. O yüzden iskelenin gölgesine sığındık. İskelenin güvenlik görevlileri yanımıza gelerek iskelenin bir şirkete ait olduğunu ve izin almadan yakınında gazete satışı yapamayacağımızı söyledi. Biz de ‘Gazeteyi satmıyoruz. Ticari bir şey yapmıyoruz. Dağıtım yapıyoruz’ dedik. Zaten elimizde 10 tane gazete kaldığını hatırlattık. Sonra güvenlik görevlisi gitti.”

“BİR ANDA SALDIRDILAR”
Ardından sayıları artarak gelen iskelenin güvenlik görevlileri gençlere “Kasımpaşa’dan şirketin merkezinden aradılar. Gitmenizi istiyorlar” gibi ilginç bir gerekçe sundu. Ece Ünsal güvenlikle ikinci konuşmalarını ve ardından yaşananları şöyle özetliyor: “Bunun üzerine ‘Biz Kadıköy Belediyesi’nin gazetesini dağıtıyoruz’ dedik. Güvenlik de ‘Biz Kadıköy madıköy tanımayız burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait! ’ dedi ve sesini yükseltmeye başladı. Ardından onlarca polis geldi.  Kadıköylüler gazetelerine sahip çıktı ve vatandaşlar da bizimle birlikte polis ve güvenliğe itiraz ettiler. Gazetemizi aldılar. Biz polisle konuşurken güvenlik görevlilerinden biri saldırdı ardından onlarca polis dördümüze saldırdı ve kargaşa çıktı.”
25 polis ve 8 güvenlik görevlisi tarafından saldırıya uğrayan 4 kişilik dağıtım ekibi, darp edilerek elleri tersten kelepçelenerek gözaltına alındılar, gözaltı aracında da yumruklu saldırıya uğradılar. Gençler, aynı günün akşam saatlerinde serbest bırakılan gençler darp raporu aldıklarını ve yaşadıkları haksızlığın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Her Cuma, ücretsiz gazete
Kentin en istikrarlı yerel gazetesi Gazete Kadıköy, her hafta, ilçenin tüm resmi kurumlarına, mahalle muhtarlıklarına, kültür merkezlerine, sanat galerilerine ve talep eden esnafa dağıtılıyor. Toplamda 35 bin adet gazeteyi her hafta ücretsiz olarak ilçe halkına ulaştırmaya çalışan Gazete Kadıköy’ün üniversiteli gençlerden oluşan dağıtım ekibi, 22 Mayıs’tan bu yana her Cuma sabahı 07.00-10.00 arası ilçenin en işlek noktalarında  Kadıköylülerle buluşuyor. 6 kişilik genç ekip, Söğütlüçeşme Metrobüs durağı, Kadıköy Beşiktaş İskelesi ile Eminönü-Karaköy İskelesi önünde dağıtım yapan 6 kişilik genç ekip, “Gazete Kadıköy” yazılı önlükleriyle geçmişin sokaktaki gazete satıcılarını hatırlatıyor.


ARŞİV