Gazete Kadıköy ve Başkan Öztürk

Kadıköy’de 30 Mart 2014 Pazar günü bir dönem sona eriyor. İlçede 4 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün görev süresi bitiyor.

26 Mart 2014 - 09:22
Kadıköy’de 30 Mart 2014 Pazar günü bir dönem sona eriyor. İlçede 4 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün görev süresi bitiyor. Başkanlık öncesinde bir dönem belediye başkan yardımcılığı, bir dönem de belediye meclis üyeliği yaptığı göz önüne alındığında, Başkan Selami Öztürk’ün, Kadıköy’de ve Kadıköy Belediyesi’nde son 30 yıl nasıl büyük bir iz bıraktığını anlamak mümkün. CHP Kadıköy Belediye Başkan adaylık sürecinin öncesinde ve sonrasında Selami Öztürk’le ilgili pek çok değerlendirme, analiz yapıldı, yazılı ve görsel medyada birçok haber çıktı. Bu haber ve analizler ağırlıklı olarak, belediye başkanlığı ve siyasi duruşuyla ilgiliydi. Ben ise bu yazımda sizlere 1995 yılından beri yanında çalıştığım Selami Öztürk’ün nasıl bir yönetici olduğunu, özellikle Gazete Kadıköy patronu olarak nasıl bir süreç yaşadığımızı anlatmak istiyorum. 
Gazete Kadıköy, 1999 yılı Kasım ayında kuruldu. Gazete Kadıköy’e geçmeden önce belediye basın danışmanı olarak görev yapıyordum. Bu süreçte Sayın Başkan’la yakından çalışma imkanı buldum. Sosyal medyanın neredeyse hiç olmadığı, gazete ve özel televizyon sayısının bugünkü kadar olmadığı (Gerçi o yıllarda basın-yayın organları sayı olarak daha azdı, ama daha çeşitli ve renkliydi. Tek sesli değildi. Bugün sayı arttı ancak çoks eslilik ne yazık ki yok) dönemlerde bu işi en iyi şekilde yapmak için çaba gösteriyorduk. Basın danışmanlığı yaptığım sürede Sayın Başkan Öztürk’ün birlikte çalışılması kolay, yeniliğe açık, vizyonu, yaratıcı fikirleri olan özel bir insan olduğunu gördüm. Kendisinden çok şey öğrendim. Ardından 1999 yılı geldi ve ben de asli işim olan gazeteciliğe dönme imkanı buldum, Gazete Kadıköy’de çalışmaya başladım. Başkan Selami Öztürk’ün gazete patronu olarak nasıl bir davranış sergileyeceğini, gazeteye nasıl yaklaşacağını bilmiyordum. Acaba özgür ortamda çalışabilecek miydik? Haberlere, yazılara müdahale edilecek miydi? Nasıl bir düzende çalışacaktık? Türkiye gibi yerel gazeteciliğin ABD ve Avrupa’ya oranla pek de gelişmediği bir ülkede acaba başarılı olacak mıydık? Büyük bir heyecan ve coşkuyla yola koyulduk ve bugünlere kadar geldik. Gazete Kadıköy 731. sayısına ulaştı. Geçen zaman bize tüm endişelerimizin yersiz olduğumuzu gösterdi.
Gazetenin başarısında, gelmiş geçmiş tüm ekiplerin olduğu kadar Sayın Başkan Selami Öztürk’ün de büyük katkısı var. Türkiye’nin önde gelen yayın kurumlarının sahibi olan en zengin işadamlarının, bizzat Başbakan tarafından-hoşuna gitmeyen haberler yüzünden-azarlandığı bir dönemde gerçekten çok ama çok şanslıyız. Zengin işadamları yaşlarına başlarına bakmadan telefonlarda azarlanıp, tu kaka ilan edilen köşe yazarlarını, muhabirlerini aldıkları talimatlar gereği rahatlıkla işten çıkarırken, biz meğer ne kadar rahat bir ortamda çalışıyormuşuz. Bunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz.
Biz, gazetemizde yerel haberlerin yanında Türkiye gündeminin Kadıköy’deki yansımalarını da haber yaptık. Gezi olayları da sayfalarımıza girdi, Kuşdili Çayırı ve Göztepe Parkı’na yapılaşma olmaması için verilen mücadele de. İlçenin, Türkiye’nin değerlerine sahip çıktık. Yerel bir gazete olmamıza rağmen, Türkiye’nin ağır ve sorunlarla dolu gündemine kayıtsız kalmadık ve bu süreçte en büyük desteği, aynı zamanda gazetemizin patronu olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten gördük. Bu yüzden Gazete Kadıköy olarak kendisine teşekkür etmek istiyoruz. Başkan Öztürk’ün bu ilkeli tutumunun Türkiye’deki ve tüm dünyadaki gazete patronlarına ve yöneticilerine örnek olmasını diliyoruz.
Ve son olarak, Sayın Başkan Selami Öztürk’ün belediye başkanlığı görevi, 31 Mart’ta sona eriyor. Kendisi acaba bundan sonra neler yapacak, hayatına nasıl bir yön verecek, gelecek için beklentileri acaba neler, ailesine artık daha çok vakit ayırabilecek mi? Bunun cevabını da gazetemizin manşet haberinden öğreneceksiniz. Başkan Öztürk döneminde Kadıköy’de hayata geçirilen örnek projeleri de özet olarak sayfalarımızda bulacaksınız. Bu haberlerle 14 yıldır birlikte çalıştığımız Sayın Başkan Selami Öztürk’e veda ediyoruz. Yani bu hafta elinizde son derece özel bir sayımız var.
Gazete Kadıköy’e verdiği destek ve her zaman bizi bir önceki haftadan daha iyi bir gazete yapmamız için teşvik eden Sayın Selami Öztürk’e teşekkür ediyor, ayrıntılarını röportajımızdan öğreneceğiniz yeni yaşamında başarılar diliyoruz.  

ARŞİV