Gazete Kadıköy'ün habercilik başarısı

Dünya Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’nun örnek projelerini önce Gazete Kadıköy’den sonra TRT 1 kanalından duydu.

10 Mayıs 2012 - 16:14

631. sayımızda örnek çalışmaları ve projeleriyle manşetten verdiğimiz Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu bu hafta Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun TRT1 kanalına haber oldu. TRT 1 kanalının her sabah ilgiyle izlenen “Sabah Aktüel” programı; 9 Mayıs Çarşamba günü canlı olarak gerçekleştirdiği canlı yayınının yaklaşık 20 dakikalık canlı yayın bölümünü Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’na ayırdı.

HERŞEY MANŞETİMİZLE BAŞLADI
TRT’nin deneyimli gazetecisi Erkan Turan, Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’ndan gerçekleştirdiği canlı yayına, 631. sayımızın “Çocuklarımız Avrupa’ya Demir Attı” manşetiyle başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ve Okul Müdürü İlter Aygün ile canlı röportaj gerçekleştiren Turan, okulda gerçekleştirilen örnek projelerle ilgili öğretmen ve öğrencilerle de kısa görüşmeler yaptı. Kadıköy’de bir devlet okulu olan Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’nun TSE belgesine sahip olduğunu, Avrupa Birliği projesi kapsamında uluslararası eğitim projesinde yer aldığını ve birçok örnek projesini Türkiye ve dünyaya bu haberle duyuruldu. “Herşeyi Devletten Beklemediler” alt yazısıyla da haberini destekleyen TRT 1 için; öğrencilerin Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu Marşı’nı söylemeleri, okulun müzik öğretmeninin Atatürk’ün sevdiği şarkılardan biri olan “Fikrimin İnce Gülü”nü seslendirmesi ise canlı yayının en renkli anlarıydı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Okul Müdürü İlter Aygün’ü çalışmalarıyla överken, okulda gerçekleştirilenlerin örnek bir yönetici-veli-öğretmen dayanışması olduğunu söyledi. Eğitim camiasının binlerce çalışkan ismi arasında yer alan Okul Müdürü İlter Aygün ise çalışmalarda destek veren Kadıköy Kaymakamlığı’na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ederek, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV