Gazeteci-yazar Cahit Özbay Feneryolu'nda

Gazeteci-yazar Cahit Özbay Feneryolu Gönüllüleri ile birlikteydi.

08 Ocak 2014 - 09:16
Gazeteci-yazar Cahit Özbay Feneryolu Gönüllüleri ile birlikteydi. Hareketli yerinde duramayan hali, sürekli gülümseyen yapısı ve enerjisi ile dikkat çeken Özbay başarılı gazeteciliğinin yanı sıra gönül verdiği müzikte de ne kadar başarılı olduğunu gösterdi.
Özbay Feneryolu Gönüllü Evi’nde verdiği konserle dinleyicilere tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Türkiye’nin ilk gazetecilik kursunu açan ve bu zamana kadar yüzlerce genç gazetecinin yetişmesinde büyük emeği olan Duayen Gazeteci Cahit Özbay’ın öğrencilerinin de katıldığı toplantıda müziğin yanı sıra eşi Zeliha hanımın okuduğu şiirlere de yer verildi. Mevlana’nın özlü sözlerinden Özdemir Asaf’a, Orson Welles’ten Can Yücel’e birçok ünlü şairimizin şiirlerinin okunduğu günde keyifli dakikalar yaşandı.
 
HEPATİT B NEDİR? NASIL KORUNMAK GEREKİR?
Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri, 7 Aralık Cumartesi günü yapılan kahvaltıda konuşmacı olarak Dr. Şafak Göktaş’ı ağırladı.
Dr. Şafak Göktaş konuklara çok duyulan ama kimsenin detaylarını tam olarak bilmediği Hepatit B hakkında bilgiler verdi.
İlk olarak Hepatit B’nin tanımından bahseden Dr. Göktaş, “Hepatitler, halk arasında sarılık da denilen, çoğunluğu virüsler tarafından oluşturulan, daha çok karaciğerin iltihaplanması olayıdır ve bulaşıcıdır” açıklamasını yaptı. Viral Hepatitler içinde, ülkemiz için en önemli sağlık sorunu durumunda olan Hepatit B’yi toplumda sınırlamak ve giderek azaltabilmek için, öncelikle Hepatit B taşıyıcılarını belirlemek gerektiğini söyleyen Göktaş, belirlendikten sonra, bu insanların toplum ile ilişkilerini düzene sokmak gerektiğini belirtti. Dr. Göktaş, “Viral Hepatitler neden bu kadar önemlidir?” sorusunu “Hepatit B geçirenlerin yüzde 1-2’si ağır karaciğer yetmezliğine girmekte ve ölmektedir. Geçirenlerin yüzde 10-20’si kronik (uzamış) hepatite ve bunların da bir kısmı siroza kadar gitmektedir. İyileşme olsa bile, uzun süren hastalık nedeniyle çok yönlü ekonomik ve sosyal kayıplar gerçekleşmektedir. Gebelerde, doğacak çocuklar yönünden büyük tehlike söz konusudur” diye cevapladı.
Hepatit B’nin kesin bir tedavisi olmadığını, tedavide yer yer çaresiz kalındığını anlatan Dr. Göktaş, “Günümüzde kabul edilen yaklaşıma göre; yüksek riskli erişkinler başta olmak üzere, HBV 'den korunmak isteyen herkes aşılanmalıdır” diyerek aşının önemini vurguladı.
 
MAHALLE EVİ’NDE ÖZEL YILBAŞI KUTLAMASI
Yılbaşını kutlamak amacıyla, Feneryolu Gönüllü Evi’nde düzenlenen çay partisine, yaşamlarının ikinci baharında olan mahalle sakinleri davet edildi. Katılımın yoğun olduğu günde keyifli ve neşeli saatler yaşandı, şarkılar söylendi. Kendi hazırladıkları ikramları konuklarına ikram eden Gönüllüler, “Sevgili büyüklerimize, dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha nice seneler birlikte bu güzelliği yaşamak için bir araya gelmek en büyük dileğimiz” dediler.

ARŞİV