Gazhane, Meclis gündeminde

558. sayımızda işlediğimiz harap durumdaki Hasanpaşa Gazhanesi’nin içler acısı durumu hakkında Kadıköy CHP İl Genel Meclisi üyesi Kimverdi, Meclis’e bir önerge verdi.

23 Kasım 2010 - 09:44


558. sayımızda işlediğimiz harap durumdaki Hasanpaşa Gazhanesi’nin içler acısı durumu hakkında Kadıköy CHP İl Genel Meclisi üyesi Kimverdi, Meclis’e bir önerge verdi.


Gazetemizde 558. sayımızda manşet haber olarak verdiğimiz tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, İstanbul İl Genel Meclisi gündemine taşındı. Kadıköy CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi, meclisin Kasım ayı oturumunda Gazhane'nin son durumunu yerinde inceledi ve kendi çektiği fotoğraflarla İl Genel Meclisi’nin gündemine taşıdı.
17 yıl önce üretimine son verilen ve harap durumda olan Hasanpaşa Gazhanesi’nin bir an önce değerlendirmesi gerekliliğinin altını çizen Kimverdi, önergesinde buranın 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti projesinde Kent Müzesi veya Kültür Merkezi olarak değerlendirilmesine karar verildiğini anımsattı. Kimverdi, önergesinde şu görüşleri ifade etti:
“2010 Avrupa Kültür Başkenti heyecanına ne oldu? Yalnızca proje hazırlayarak Avrupalı olunmadığını geçen süreçte öğrenmiş olduk. Bir de projeleri hayata geçirebilse idik. Türk gibi başladık bekliyoruz… 2010 yılının bitmesine sayılı günler kala talebim; İstanbul Valiliğinin bu konuda İBB ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı arasındaki sorunları çözmesi, projenin hayata geçirilmemesi Kültür Başkenti iddiasının iflasıdır. Önergemin konunu muhatabı olan İstanbul Valiliğine iletilmek ve tarafıma konu hakkında yazılı cevap verilmesi amacı ile Genel Sekreterliğe havalesi saygılarımla arz ederim.”


 


ARŞİV