İstanbul Gaziantep Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, Kadıköy’de gerçekleştirildi.
İstanbul Gaziantep Derneği tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, Kadıköy’de gerçekleştirildi.
Haber:Sümeyye YAMAN
Fotoğraflar:Sinem TEZER
Bir hafta önce Şanlıurfa Tanıtım Günleri’nin yapıldığı Kadıköy Selamiçeşme’deki Özgürlük Parkı 21-22 Eylül tarihlerinde Gazianteplileri ağırladı. Etkinlikler, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Gaziantep Eski Belediye Başkanı Celal Doğan, Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Güçtekin, Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İstanbul Vali yardımcısı Kazım Tekin’in katılımıyla gerçekleşti. Programın sunumunu ise Gazete Kadıköy köşe yazarı ve Antepli işadamı İnal Aydınoğlu üstlendi.
“ANTEPLİLERİN DOĞUŞTAN ALTIN BİLEZİĞİ, GURME OLMAKTIR”
İlk konuşmayı gerçekleştiren Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, yemek kültüründe Gaziantepli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Her Antepli altın bilezik ile doğar. Bu altın bilezik doğuştan gurme olma yeteneğidir. Bir ülkenin, bir şehrin tanıtımı o ülkenin mutfağından geçer. Biz de bu slogandan yola çıkarak organizasyonlarımızı düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
“ÜLKE MUTFAĞINA KARŞI ŞEHİR MUTFAĞI”
Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Güçtekin ise Türkiye’nin altıncı vilayeti Gaziantep için şu sözleri dile getirdi: “Ülkeler mutfaklarıyla anılıyor. Fransız mutfağı, İtalyan mutfağı… Türkiye ise Gaziantep mutfağı ile anılıyor. Bu da farkımızı gösteriyor. Tüm ülkelerden, şehirlerden gelip, sabah kahvaltısından akşam yemeğine günlük konaklayıp gidenler oluyor. Son zamanlarda ise otellerde yer kalmadı. Bu bizi memnun ediyor. Tek eksiğimiz, İstanbul’da bir kültür merkezimiz yok. Bununla ilgili elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”
“İHTİYAÇ OLAN TEK ŞEY: BARIŞ…”
Son zamanlarda Güneydoğu’da yaşanan olaylardan söz eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Gaziantep’in sadece mutfağıyla değil, sanayisiyle ve insan profiliyle de Türkiye’nin önde gelen illerinden olduğunu vurgulayarak, “Kurtuluş Savaşı’nda da öyleydi bugün de öyle. O yüzden savaşı iyi bilen Anteplilerin barışı önde tutması, barıştan yana olması kadar doğal bir olay olamaz. Antep’in, Hatay’ın, Güneydoğu illerinin çektiği sıkıntıları görebiliyoruz. Umarım bu sıkıntılar tamamıyla hallolur. Türkiye’de ve Uluslararası düzeyde dünya piyasasına katkılarını sunmaya devam eder. Bu etkinlikle İstanbul’un birçok yerinden gelen vatandaşlarımız yılın iki günü de olsa buraya gelip Antep’in kültürünü görme fırsatı buluyor. Bizler bu kültürün tanıtılmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl 50 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen şenlik bu yıl da yoğun ilgi gördü. Şenliğe gelenler, Gaziantep’in lezzetlerini tatma fırsatını yakaladı, Antepli hemşehriler de birbiriyle hasret giderdi. Gaziantep’in en tanınmış restoranları, tatlıcıları ve kuru gıdacıları katıldığı şenliğe gelenler, lezzetli yemeklerden tatmanın yanı sıra halkoyunları gösterilerini de izledi.